Ekonomi

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, Bitcoin’in “gizemini çözdüğü” paylaşımı ile gündem oldu

2021 yılında kripto para piyasalarında oldukça etkili bir isim haline gelen Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, uzun süredir Twitter paylaşımlarıyla adından söz ettiriyor. Twitter’ı oldukça aktif kullanan ve kripto paralara karşı da büyük bir ilgisinin olduğu bilinen Elon Musk, 2021 yılında Bitcoin (BTC) ve Dogecoin (DOGE) ile ilgili yoğun paylaşımlarda bulunarak bu varlıkların değer artışları yaşamasında etken bir isim olmuştu. Kripto paralarla ilgili paylaşımlarıyla popülaritesini artıran Elon Musk, bu kez de “gizemli” bir paylaşımda bulunarak dikkatleri çekti. Elon Musk, kripto para kullanıcılarının yıllardır merak ettiği bir sırrı ortaya çıkarmış olabilir…

Musk İlginç Bir Paylaşımda Bulundu

Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Bitcoin’in yaratıcısı olarak bilinen Satoshi Nakomoto’nun isminin nereden geldiğini gösterdi. Uzakdoğu menşeili 4 büyük markanın isimlerinden elde edilen kesitlerle, gerçekten de Satoshi Nakamoto yazılabiliyor ve Elon Musk bu paylaşımı ile “büyük gizemi çözdü” yorumlarıyla karşılaştı. Musk, sırasıyla “SAmsung”, “TOSHIba”, “NAKAmichi” ve “MOTOrola” markalarının logoları üzerinden, Bitcoin’in yaratıcısı olduğu söylenen Satoshi Nakomoto’nun ismini ortaya çıkardı. Elon Musk’ın kullandığı markalardan Samsung Güney Kore merkezli bir şirket iken diğer 3 markanın ise Japonya merkezli olduğu biliniyor.

Elon Musk “Büyük Resmi Gördü”

Elon Musk söz konusu paylaşımında başka bir yorum yapmadı. Bazı sosyal medya kullanıcıları bunun biraz zorlama bir benzetme olduğunu iddia ederken, bazı kullanıcılar ise Musk’ın “büyük resmi gördüğünü” iddia etti. Elon Musk’ın paylaşımı ile gündeme getirdiği Nakomoto, bugünkü kripto para piyasalarının tamamının temelini oluşturan Bitcoin’in kurucusu olarak biliniyor. Bir takma isim olduğu tahmin edilen “Satoshi Nakamoto” isminin gerçek sahibinin kim olduğu uzun yıllardır merak uyandırıyordu ancak kim olduğu bilinmiyordu. Ayrıca Satoshi Nakamoto’nun 1 milyondan fazla Bitcoin’e sahip olduğu da biliniyor.