TGS ve İGC’den İsrail’in katliamlarına tepki

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) üyeleri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınamak ve gazetecilerin saldırılarda hayatını kaybetmesine tepki göstermek amacıyla Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde ‘İzmirli Gazeteciler Savaş İstemiyor’ sloganıyla eylem gerçekleştirdi. Eyleme; TGS Yönetim Kurulu ve üyeleri ile İGC üyeleri katıldı.

GAZETECİLİK HAKLARINA SAYGI DUYULMALI

İsrail’in evrensel insan haklarını ihlal ettiğine dikkat çeken TGS İzmir Şube Başkanı Nil Kahramanoğlu, Gazze’de son günlerde yaşananların, basın özgürlüğünün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdiğini vurguladı. Kahramanoğlu, “Savaş suçu işleyen İsrail hükümetinin çocuk, sivil demeden katliam yapmasını kınıyoruz.  Bizler sadece işimizi yapmak istiyoruz, habere giderken haber olmak bir gazetecinin en son isteyeceği şeydir. Onun için taleplerimiz net. Bölgedeki gelişmeleri takip eden gazeteciler için gerekli önlemler alınmalı. Uluslararası hukuka uyulmalı ve gazetecilerin gazetecilik haklarına saygı duyulmalı. Biz İzmirli gazeteciler savaş haberleri yazmak istemiyoruz” sözlerini kaydetti.

BARIŞ İÇİN HAREKETE GEÇİLMELİDİR

Eylemde söz alan İGC Başkanı Dilek Gappi, “Bizler, basın emekçileri olarak, İsrail’in Filistin halkına uyguladığı acımasız katliamı nefretle kınıyoruz. Kadın çocuk demeden, hasta yaşlı demeden bir milleti yok etme girişimleri hiçbir şekilde gerekçelendirilemez. 7 Ekim’den bu yana Ortadoğu yine kan gölü ve insanlık onurunu yok sayılmakta. Dünyayı, masum insanları piyon haline getiren küresel her oyununuz batsın! Bu yüzyılda ‘kana kan’ anlayışıyla hareket eden İsrail’i ve bu katliamı destekleyenleri dünya tarihi kanlı harflerle yazacaktır” ifadelerini kullandı.  Öte yandan Gappi, öldürülen gazetecilerden 13’ünün Filistinli, 3’ünün İsrailli, birinin Lübnanlı olduğuna ve 3 gazetecinin de kayıp olduğuna dikkat çekerek, “Bizler savaş haberlerini yazmak istemiyoruz. İsrail’in Filistin Gazze’de yaptığı insanlık dışı vahşete bugün son verilmeli ve uluslararası kuruluşlar başta olmak üzere tüm ülkeler bölgede barış için harekete geçmelidir” çağrısı yaptı.

Exit mobile version