Gündem

The Times korkutan haberi paylaştı: Ukrayna lideri Zelenskiy bir haftada 3 suikast girişiminden kurtuldu

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal harekatında 9. güne girildi. Rus askerlerinin Ukrayna topraklarındaki saldırılar devam ederken, 4 Mart Cuma sabahında Rus askeri birlikleri, Avrupa’nın en büyük nükleer santralini de vurdu. Nükleer santralde çıkan yangın küresel endişeyi de artırırken, gündeme yeni bir iddia geldi. Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırılarda şiddetini artırdığı son günlerde, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’ye yönelik bir hafta içinde 3 kez suikast girişiminde bulunulduğu öne sürüldü. Geçtiğimiz hafta, Vladimir Putin’in emri ile Afrika üzerinden 400 kişilik özel bir suikast ekibinin Zelenskiy’yi öldürmek için Kiev’e gittiği iddia edilmişti.

Ukrayna Liderine Suikast Girişimi İddiaları

Geçtiğimiz hafta, savaşın başlamasından kısa bir süre sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in emri ile Afrika’dan 400 kişilik özel bir suikast ekibinin Kiev’e gönderildiği iddiaları gündeme gelmişti. Söz konusu iddialarda, özel suikast ekibinin Ukrayna Devlet Başkanı Vlodomir Zelenksiy’yi öldürmek üzere Kiev’e sızdıkları ancak sokağa çıkma yasaklarından dolayı saklanmak zorunda kaldıkları söylemleri gündemde yer almıştı. Bu iddiaların ardından İngiliz The Times gazetesinde, suikast timlerinin 3 kez Zelenskiy’yi öldürmeye çalıştıkları öne sürüldü.

“Zelenskiy 1 Haftada 3 Suikast Girişiminden Kurtuldu”

The Times haberine göre Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal harekatına başlamasından sonra suikast timleri, geçen 1 haftalık süre içinde 3 defa Zelenskiy’yi öldürmeye çalıştı. Haberde, söz konusu suikast girişimlerinden ikisinin, Rus hükümetine yakın olduğu söylenen ve paralı askerlerden oluşan Wagner Grubu tarafından düzenlendiği ifade edildi. Öte yandan Ukrayna lideri Zelenskiy’nin, Cumartesi günü de başkent Kiev’de Çeçen suikastçıların saldırı girişimlerinden kurtulduğu bildirildi.

Suikast Timinin Elinde “Ölüm Listesi” Olduğu İddia Edildi

Sözcü’nün haberine göre Rusya’daki savaş karşıtı istihbarat yetkililerinin verdiği bilgiler sayesinde söz konusu suikast girişimleri engellendi. The Times gazetesinin ismini vermediği diplomatik bir kaynak ise Zelenskiy’nin öldürülmesinin, savaşının gidişatı üzerinde büyük etki yaratacağını belirtti. Söz konusu kaynakların verdiği bilgilere göre Wagner Grubu’na bağlı olan 400’den fazla paralı asker, Ukrayna hükümeti içinde kaos oluşturmak üzere suikast hazırlıkları yapıyor. İddialara göre işgal harekatı öncesinde ülkeye sızan bu askerlerin elinde 24 kişiden oluşan bir “ölüm listesi” de bulunuyor.