THY’den 2.200 personel alımı için sinyal geldi: 17 bin TL’den başlayan maaşlar ile istihdam sağlanacak… Şartlar da belli!

Personel alımı yapacak olan kamu kurum ve kuruluşları arasındaki yerini alan Türk Hava Yolları (THY), bu sene gerçekleştirilecek olan personel alımı için sayıyı verdi. Yeni alınacak olan personelin maaşını da duyuran THY Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

THY’DEN PERSONEL ALIMI AÇIKLAMASI GELDİ

Bir süredir personel alımı gerçekleştireceği ile dikkatleri üzerine çeken Türk Hava Yolları (THY), geçtiğimiz gün konuya ilişkin ilk açıklamayı gerçekleştirdi. THY Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat tarafından gerçekleştirilen açıklamada yapılacak olan personel alımının kontenjanı ve personellere ödenecek maaş gibi detaylar yer aldı. Prof. Dr. Ahmet Bolat, o açıklamalarında; “THY aile olarak büyümeye devam ediyoruz. Büyüdükçe daha çok memur ve personele ihtiyaç duyduğumuz için biz de 17 bin TL maaş ile THT bünyesine 2.200 memur alımı yapacağız” ifadeleri dikkat çekti.

THY PERSONEL ALIMI ŞARTLARI BELLİ OLDU

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat’ın açıklamalarının ardından gözler, THY’nin bu yıl gerçekleştireceği personel alımına çevrildi. Şartları kaba taslak ortaya çıkan THY personel alımları için temel olarak iyi bir İngilizce bilgisi aranacağı öğrenildi. İyi bir İngilizce bilgisinin yanı sıra en az ön lisans mezunu olan personellerden alım yapacak olduğu öğrenilen THY’nin sağlık raporu ile en az 500 saat uçuş şartının kabul edildiğine dahil onay verilen bir belgenin de isteneceği açıklandı. Pozisyona ilişkin özel şartların ise, önümüzde günlerde açıklanacağı öğrenildi.

THY PERSONEL ALIMI İÇİN HENÜZ TARİH AÇIKLANMADI

Yeni personel alımı için düğmeye basan Türk Hava Yolları (THY), önümüzdeki günlerde yayınlanacağı personel alımı ilanı için hazırlıklara da başladı. Bir süredir personel alımı ilanı üzerinde çalıştığı öğrenilen THY’nin personel alım tarihlerini de bu ilan ile ilan edeceği öğrenildi.

Exit mobile version