Ticaret Bakanlığı 30 bin, 37 bin, 45 bin TL’ye araba satış yapıyor!

Araba almak isteyen vatandaşlar için Ticaret Bakanlığı’ndan güzel haber geldi. Bakanlık araç ihaleleri sitesi üzerinden yeni ilanlar yayınlandı. Güncel ilan listesinde 30 bin, 37 bin, 45 bin TL’ye araba satışı yapıldığı görüldü. İşte bakanlık tarafından yayınlanan o ilanlar

İkinci el araba almak isteyenler uygun fiyatlı araç almanın yollarını araştırıyorlar. Ticaret Bakanlığı yeni araba ilanları yayınladı. Bakanlık resmi internet sayfası üzerinden yayınlanan ilanlar arasında 30 bin, 37 bin, 45 bin TL’ye ikinci el araç satışı yapılacağı görüldü. Bakanlık tarafından ilana verilen arabaların satışı ise ihale yöntemi ile yapılacak.

Elektronik ihalenin (e-ihale) amacı nedir?

4458 sayılı Gümrük Kanunu ve 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu uyarınca tasfiyelik hale gelen eşyanın satışlarının elektronik ortama taşınarak satışlara katılan kişi sayısı ile rekabetin daha da arttırılması ve bu suretle tasfiyelik eşyadan elde edilen gelirlerin artırılması amaçlanmaktadır.

Elektronik İhalenin yasal dayanağı nedir?

Tasfiyelik hale gelmiş eşyanın tasfiyesi amacıyla elektronik ortamda yapılacak ihalelere ilişkin düzenlenmiş bu şartnamenin dayanağı Tasfiye Yönetmeliği ve Tasfiye Genel Tebliği (Elektronik İhale Seri No:1) ile Tasfiye Genel Tebliği (Elektronik İhale Seri No: 1)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Elektronik İhale Seri No: 2)’dir.
Kimler e ihaleye üye olabilir?

18 yaşını doldurmuş, medeni hakları kullanma ehliyetine sahip ve kanuni ikametgahı bulunan herkes ihalelere katılabilir.

Elektronik ihaleye nasıl erişebilirim?

Herhangi bir internet arama motorunda “e-ihale” kriteri ile arama yapmanız halinde karşılaşacağınız ilk sonuçlar e-ihale uygulamasına ait olacaktır. Diğer taraftan e-ihale sistemine www.eihale.gov.tr adresinden ve e-devlet üzerinden e-ihale uygulamasına erişilmesi mümkündür.

Exit mobile version