TikTok, iPhone kullanıcılarını devlet destekli geçici çözümle izlemeye devam etmek istiyor

Devlet destekli grup tarafından oluşturulan çözümle iPhone kullanıcılarını takip etmeye devam etmek istiyorlar.

ByteDance ve Tencent gibi Çin’in en büyük teknoloji şirketlerinden bazıları, Apple’ın yeni gizlilik kurallarını aşmak ve iPhone kullanıcılarını kendilerine hedefli mobil reklamlar sunmak için izinleri olmadan izlemeye devam etmek için bir aracı test ediyor.

Apple, iPhone’lar için daha fazla güvenlik sunacağını duyurmuştu.

Apple’ın geçen Haziran ayında iPhone’lara duyurduğu ve kullanıcılara daha fazla gizlilik sağlayacağını söylediği değişiklikleri önümüzdeki haftalarda sunması bekleniyor. Şimdiye kadar, uygulamalar kimin reklamları tıkladığını ve hangi uygulamaların indirildiğini görmek için Apple’ın IDFA sistemine güvenebiliyordu.

Gelecekte, çevrimiçi reklamcılık endüstrisine milyarlarca dolarlık bir bomba etkisi yaratması beklenen ve çoğu kullanıcının izlenmeyi reddetmesi beklendiğinden Facebook tarafından mücadele edilen bir değişiklik olan izleme verilerini toplamak için izin istemek zorunda kalacaklar.

Buna karşılık, 2.000 üyesi olan devlet destekli Çin Reklamcılık Derneği, ülkedeki teknoloji şirketleri ve reklamverenler tarafından yaygın olarak test edilen CAID adlı iPhone kullanıcılarını izlemek ve tanımlamak için yeni bir yol başlattı.

Sosyal video uygulaması TikTok’un sahibi ByteDance, Financial Times tarafından edinilen uygulama geliştiricilerine yönelik 11 sayfalık bir kılavuzda CAID’ye atıfta bulunarak, reklamverenlerin “kullanıcının IDFA’sı yoksa CAID’yi yedek olarak kullanabileceğini” öne sürdü.

Tencent ve ByteDance’e yakın kişiler, şirketlerin sistemi test ettiğini doğruladı, ancak her iki şirket de yorum yapmayı reddetti.

Apple’ın kurallarını aşmak için çeşitli çabalar devam ediyor, ancak CAID onlar için şimdiye kadarki en büyük zorluk ve iPhone üreticisi doğrudan bu konuda yorum yapmayı reddetti. Ancak Apple, büyük bir çatışmaya zemin hazırlayan bir hareketle, herhangi bir istisna vereceğini reddetti.

Şirket, “App Store şartları ve yönergeleri, Apple dahil tüm dünyadaki tüm geliştiriciler için aynı şekilde geçerlidir” dedi. “İzlenmeden önce kullanıcılardan izin alınması gerektiğine kesinlikle inanıyoruz. Kullanıcının seçimini dikkate almadığı tespit edilen uygulamalar reddedilecektir. ”

Duruma aşina olan bir kişi, Apple’ın yeni aracı hangi uygulamaların kullandığını tespit edip isterse Çin’deki App Store’dan engelleyebileceğini söyledi.

Ancak bir teknoloji danışmanlığı şirketi olan Victory Medium’un kurucusu Zach Edwards, “Çin’de her uygulamayı yasaklayamazlar. Bunu yapsalar, Apple’ın Çin’den atılmasına neden olacak bir dizi eylemi etkili bir şekilde tetikleyecekti. ”

Apple ve geliştiriciler arasında brifingler hakkında bilgi sahibi olan üç kişi, CAID’in Çin’in teknoloji devlerinin ve hükümetinin desteğine sahip olması halinde, California merkezli Cupertino şirketinin, belirtilen kurallarının açık bir şekilde ihlal edilmesine rağmen, güçlü adımlar atmaktan kaçınacağını söyledi ajanslar.


Apple’ın mobil takip konusundaki yeni kurallarından bir alıntı.

Çin’in önde gelen uluslararası yazılım yayıncılarından AppInChina’nın CEO’su Rich Bishop, Apple’ın “Çin için bir istisna yapabileceğini” öne sürdü çünkü teknoloji şirketleri ve hükümet “birbirine çok yakın”.
Bu arada, Pekin merkezli bir veri gizliliği şirketi olan Digital Union’ın CEO’su Yang Congan, CAID’nin Apple’ın kurallarını aşmak için tasarlandığını, çünkü izleme yöntemlerinin kullanıcıyı “benzersiz bir şekilde” tanımlamayabileceğini öne sürdü. Yang, bu gri alanın kasıtlı olduğunu öne süren Yang, “Endüstrinin keşfetmek için bıraktığı oda” dedi.

CAA, CAID çözümünün “Apple’ın gizlilik politikasına aykırı olmadığını” ve “derneğin şu anda Apple ile aktif olarak iletişim kurduğunu ve [CAID] çözümünün henüz resmi olarak uygulanmadığını” söyledi.

CAID, geçtiğimiz aylarda seçkin şirketler için ücretsiz bir demo aşamasındaydı. Konu hakkında bilgilendirilen iki kişi, Apple’ın aracın farkında olduğunu ve şimdiye kadar kullanımına göz yumduğunu söylüyor.

Sistem, Çin’deki yerel uygulama geliştiricileri tarafından kullanılmak üzere tasarlandı, ancak en az bir Fransız oyun grubunun onu kullanmak için başvurması teşvik edildi ve birkaç yabancı reklam şirketi zaten Çin bölümleri adına başvuruda bulundu. . Plan hakkında bilgi verilen bir kişiye göre, CAID’nin bu hafta en kısa sürede kamuya açıklanması planlanıyor.

ABD merkezli bir antitröst uzmanı olan Dina Srinivasan, sorunun Apple’ın politikalarının tek başına göze çarpan gizlilik sorunlarını nasıl çözemediğini vurguladığını söyledi.

“Büyük resim, tehlikede olan çok fazla para olması,” dedi. “Tüketicileri izlemek için her zaman bir silahlanma yarışı olacak. Sadece yasalar onu durdurabilir. ”

Kaynak: Financial Times

Exit mobile version