Gündemİzmir Haberleri

Tire’de çocuk öğretmen kurbanı oldu!

İzmir'in Tire ilçesinde yaşayan ve üniversite sınavında ilk bine giren Orhancan Ayhan, öğretmeninin hatası yüzünden bir üniversiteye yerleştirelemedi.

İddiaya göre rehber öğretmeninin tercih işlemleri sırasında yaptığı hata yüzünden bir yüksek öğretim kurumuna yerleşemeyen Orhancan Ayhan isyan etti. Babasının yanında oto lastik tamircisi olarak çalışan ve hayali olan ODTÜ Tarih bölümüne girmek için yeterli puanı alan Ayhan, durumun telafi edilmesini istiyor.

Tire Kutsan Anadolu Lisesi mezunu olan ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı‘nda sözel bölümde ilk bine giren Orhancan Ayhan, büyük bir heyecanla üniversite tercihlerini yapmak istedi. İddiaya göre tercihleri kendisi adına yapan rehber öğretmeninin yaptığı teknik bir hata ise hayallerine maloldu. Rehber öğretmeninin tercihleri onaylamak için yapması gereken adımlarda hata oluşması nedeniyle tercihleri sisteme işlenmeye Ayhan, bir üniversiteye yerleşemedi.

HAYATIM BOYUNCA LASTİK TAMİR EDECEĞİM!

İçinde bulunduğu durumun psikolojisini bozduğunu belirten Orhancan Ayhan, eğer yardım edilmezse hayatı boyunca lastik tamircisi olarak kalacağını söyledi. Ayhan’ın içinde kaldığı durumun kendilerini de hayal kırıklığına uğrattığını belirten baba İlhan Ayhan da yetkililere seslenerek yardım istedi.