TKGM Parsel Sorgulama Nasıl Yapılır?

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü aracılığı ile yapılan parsel sorgulama işlemleri hakkındaki detaylar vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, TKGM parsel sorgulama işlemleri nasıl yapılır? İşte TKGM parsel sorgulama işlemleri hakkında bilinmesi gerekenler…

TKGM parsel sorgulama işlemlerinin yapılmasında istenilen yöntemlerin eyleme geçirilmesi gerekir. egehaber.com Hazırladığımız makalemizde parsel sorgulama için kullanılacak kanalları ve parsel sorgulamada hangi bilgilerin öğrenilebileceği ile ilgili detaylar yer alır.

TKGM Parsel Sorgulama Nasıl Yapılır?

TKGM parsel sorgulama işlemleri Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü aracılığı ile yapılmaktadır. Vatandaşların parsel sorgulamasını yapabilmek için internet veya mobil uygulamalarını kullanmaları gerekir. İnternet üzerinde sorgulama işlemini gerçekleştirmek isteyenler, ilk önce “www.turkiye.gov.tr” adresine giriş yapmalıdır. Adrese giriş sağlandıktan sonra “Parsel Sorgulama” sekmesine gidilmelidir. Ekrana gelen sayfada yer alan kısma il, ilçe, köy, ada ve parsel bilgileri doğru bir şekilde yazılmalıdır. egehaber.com Bütün bilgiler eksiksiz bir şekilde girildikten sonra TKGM parsel ile ilgili bütün bilgiler ekrana gelecektir. Bu sayede parsel satın alacaklar, parselin nerede olduklarını ve özelliklerini kolay bir şekilde online olarak öğrenebilir.

Ada Pafta Sorgulama

Ada pafta sorgulama işleminin yapılması için aşağıda verilen adımların takip edilmesi gerekir. Bu adımları şöyle listeleyebiliriz:
*Ada pafta bilgilerini öğrenmek isteyenler ilk önce belediyelere başvuruda bulunabilir.
*Bunun haricinde internet üzerinden de ada pafta sorgulaması yapılabilir.
*MEGSİS’e giriş sağlanarak istenilen bilgiler yazıldıktan sonra sorgulama işlemleri online bir şekilde de gerçekleşmiş olur.
*Bununla birlikte e-devlet sistemi üzerinden de ada pafta bilgileri öğrenilebilir.
*Ayrıca ada pafta sorgulaması yapmak için sitelere üye olmak gerekmez.
Yukarıda verilen sorgulama kanalları ile dileyen herkes ada pafta sorgulaması yapabilir.

TGKM Parsel Sorgulamada Bilinmesi Gerekenler

TGKM parsel sorgulamada bilinmesi gereken bazı kurallar vardır. Aşağıda parsel sorgulama aşamasında dikkat edilmesi gerekenler sırasıyla açıklanmaktadır:
*Parsel sorgulama işleminin yapılması için ilk önce TGKM’den izin alınması gerekir.
*Bunun dışında sorgulama işlemi sonucunda elde edilen bilgiler ticari alanda hiçbir koşulda kullanılmaz. Bu durumun aksine bir davranış sergilenmişse, gerekli hukuki işlemler başlatılır.
*Parsel sorgulama uygulamasına yapılan erişim 7/24 saat olarak gerçekleşir. Sitede erişim esnasında meydana gelen hatalardan TGKM sorumlu tutulmaz.
Yukarıda verilen durumlara dikkat edilerek sistem üzerinden parsel sorgulama işlemleri yapılmalıdır.

TGKM Parsel Sorgulama Uygulaması

TGKM parsel sorgulama uygulaması ile alınacak parsellerin alanları, niteliği, konumu, ada ve parsel numaraları gibi bilgiler kolay bir şekilde öğrenilebilir. Bununla birlikte sistem üzerinde yer alan “Analiz” bölümünden ana taşınmazın satılma sayıları ve taşınmazın bölge alım-satım yoğunluğu ile ilgili bilgilere de erişilebilir. Bunun için vatandaşların ilk önce “parselsorgu.tkgm.gov.tr” giriş yapması gerekir. Adrese giriş yapılması için üyelik talebi bulunmaz ve şifresiz bir şekilde girilebilir. Bu sayede online bir şekilde internet üzerinden parsel sorgulaması yapılabilir. Parsel uygulaması ile sisteme giriş yapılması için Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi’ne kayıt olmak gerekir.

E-Devlet Üzerinden TGKM Parsel Öğrenme

E-devlet üzerinden TGKM parsel öğrenmek mümkündür. Sorgulama işleminin yapılması için ilk önce Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi’ne kayıt yapılması gerekir. egehaber.com Sisteme kayıt olduktan sonra “Hizmetler” sekmesine tıklanmalıdır. Buradan da “Tapu Bilgileri Sorgulama” bölümüne gidilmelidir. Sorgulama butonuna basıldıktan sonra ekrana tapu bilgileri otomatik olarak gelir ve vatandaşlar, harita imkânını kullanarak aldıkları taşınmazın konumunu ve hangi bölgede olduğunu kolay bir şekilde öğrenebilir. Bu sayede internet üzerinden hızlı bir şekilde parsel sorgulama işlemi gerçekleşmiş olur.

Ayrıntılı Bir Şekilde TGKM Parsel Sorgulama

Ayrıntılı bir şekilde TGKM parsel sorgulamasının yapılması için aşağıda istenilen aşamaların adım adım geçilmesi gerekir. Bu aşamalar şu şekilde sıralanmaktadır:

*Detaylı olarak sorgulama işleminin yapılmasından önce “https://parselsorgu.tkgm.gov.tr” internet adresine giriş yapılmadır. Adrese erişim sağlandıktan sonra “tapu kadastro sorgu” sekmesine gidilmelidir. Buradan da ekrana, alınan taşınmazın adres bilgileri girilmelidir. İstenilen bilgiler girildikten sonra arsa ve arazinin nerede bulundukları kolay bir şekilde öğrenilebilir. Üstelik harita hizmeti sayesinde de arsa ve arazilerin hangi bölgede olduğu sistem üzerinden görülebilir.

*Bunun dışında “https://giris.turkiye.gov.tr” adresine giriş yapılarak da parsel hakkında bilgiler elde edilebilir. İlk önce e-devlet üzerinden parsel sorgulamasının yapılması için Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi’ne kayıtlı olmak gerekir. Sisteme kayıt yapıldıktan sonra e-devlet sistemine T.C. kimlik numarası ve şifre ile erişim sağlanmalıdır. Sisteme erişildikten sonra “Hizmetler” kısmına gidilmelidir. Buradan da “Tapu Bilgileri Sorgulama” bölümüne gidilerek en altta yer alan “Sorgula” butonuna basılmalıdır. Bütün işlemler yapıldıktan sonra parsel hakkında detaylı bilgiler ekrana otomatik olarak gelir.
Yukarıda verilen sorgulama kanalları ile parsel hakkında ayrıntılara ulaşılabilir.

TGKM İletişim

TGKM iletişim kanalları kullanılarak parsel ve ada pafta sorgulama işlemleri yapılabilir. Bunun için ilk önce cep telefonlarından Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün “0 312 413 60 00” numaralı iletişim hattı aranmalıdır. Hatta bağlanıldıktan sonra müşteri temsilcisinin talimatlarıyla birlikte taşınmazın hangi bölgede ve nitelikte olduğu kolay bir şekilde öğrenilebilir. Bunun dışında “bilgiedinme@tkgm.gov.tr” adresine e-mail olarak parsel ve ada pafta hakkında sorular ve talepler yazılı bir şekilde iletilebilir. Ayrıca Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüklerine gidilerek de parsel sorgulama işlemleri yapılabilir. Aynı zamanda internet ve mobil uygulamaların kullanılması sonucunda online bir şekilde parsel ve ada pafta bilgileri de elde edilebilir. Üstelik sitelere giriş esnasında üye olma gibi durum söz konusu değildir. Şifresiz bir şekilde sisteme erişim sağlanabilir. TGKM parsel hakkında sorgulama yapmak isteyenler, TGKM iletişim kanallarını kullanabilir.

Kaynak: egehaber.com

Exit mobile version