TL değer kaybetmeye devam ediyor! Euro 12 TL’yi geçti!

Bugün neredeyse herkes Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararının açıklanmasını bekliyor. Yatırımcılar ise karar öncesi dolar fiyatlarını araştırıyorlar. Herkes dolar fiyatlarına odaklanmışken, Euro fiyatları ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Piyasalardan alınan son verilere göre Euro fiyatları 12 TL’yi geçti.

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan döviz kuruna ilişkin açıklamalarında, “Yönetilen ve yönlendirilen fiyatların yanında, iç talep gelişmelerini de çok yakından takip ediyor, gerektiğinde makro ihtiyati tedbirleri gecikmeden alıyoruz. Enflasyonla mücadeleyi kararlı ve bütüncül bir anlayışla sürdürdüğümüz ölçüde, döviz kuru istikrara kavuşacak ve ülke risk primimiz düşecektir. “ ifadelerini kullanmıştı.

Bu kapsamda vatandaşlar Merkez Bankası’nın bugün saat 14.00’te açıklayacağı faiz kararını bekliyorlar. Ekonomistler tarafından yapılan son açıklamalara göre ise faiz indirimi yapılması beklentiler arasında yer alıyor. Öte yandan Merkez Bankası faiz kararı öncesi dolar ve Euro fiyatlarının ne kadar olduğu da internet sayfaları üzerinden araştırılıyor.

Dolar ve Euro kaç para?

Piyasalardan gelen son bilgilere göre, dolar bugün alış 10,7371 TL satış ise 10,7482 TL’den işlem gördü. Euro ise alış 12,1601 TL satış ise 12,1827 TL’den işlem gördü.

Exit mobile version