EkonomiGündem

TMO, sıvıyağ fiyatını 26 lira yaptı: Halk yeniden yağ kuyruğuna girdi!

Türkiye’de on yıllar sonra yeniden ucuz gıda kuyrukları görülmeye başlanırken son dönemde oluşan sıvıyağ kriziyle birlikte ülkenin dört bir yanında uzun yağ kuyrukları yeniden ortaya çıktı. Son olarak Çorum’un Sungurlu ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) yağın litresini ucuza satışa çıkarmasıyla kuyruklar görüldü.

Çorum’un Sungurlu ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi, 5 litrelik ayçiçek yağını 129 liradan satışa çıkardı, halk kuyruğa girdi. Piyasada farklı fiyatlarda satılan ayçiçek yağının litresinin 26 TL olduğunu duyan halk kuyruğa girdi. TMO’ya giden vatandaşlar ayçiçek yağı alabilmek için satış alanında uzun süre bekledi.

18 BİN TON YAĞ İTHAL EDİLDİ

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ihaleyle yaklaşık 18 bin ton ham ayçiçek yağı ithal etti. Avrupalı ticaret kaynaklarından aktarılan bilgilere göre TMO, salı günü 18 bin ton ham ayçiçek yağı alımı için ithalat ihalesi açmıştı.

Diğer yandan TMO, son günlerde buğday ve mısır ithalatıyla da öne çıkıyor. Üç gün önce 300 bin ton mısır ithalatı yapan TMO’ya ihalede en düşük teklif ton başına 400.87 dolar olmuştu.