TOKİ, düğmeye bastı; ucuz konut satışları başladı! Kira öder gibi ödenecek, peşinat sadece yüzde 10 alınacak…

Geçtiğimiz günlerde 100 bin yeni konutun daha müjdesini veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, hazır olan sosyal konutların kuralı satışlarını gerçekleştirmek için düğmeye bastı.

TOKİ 3 BİN 151 KONUTU SATIŞA ÇIKARDI

Kura ile satış gerçekleştireceği 3 bin 151 yeni sosyal konutu daha satıca çıkaracağını duyurmuş olan TOKİ, dar ve orta gelirli ailelere dağıtılacak olan 2+1 ile 3+1 daireleri temmuz ve ağustos ayında kura ile satacak. Başvuruları Halkbank ve Ziraat Bankası şubeleri üzerinden alacak TOKİ, vatandaşların taleplerine göre değişmekle birlikte ve 96, 108, 120, 180 ve 240 ay vade sağlayacak. Öte yandan söz konusu konutlar için istenen peşinatlar yüzde 10, 12, 15 veya 25 olarak sınırlandırılacak.

TOKİ ŞARTLARI BELLİ OLDU

18 yaşını doldurmuş ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin şartları taşıması halinde konut sahibi olmasına izin veren TOKİ, vatandaşların TOKİ’den daha önce konut almamış olmamasını ya da TOKİ üzerinden konut kredisi kullanmamış olmamasını şart koşuyor. Özellikle hanenin gelir ortalamasına bakan TOKİ, alt gelire uygun olan dairelerin kura çekiminde gelir tutarını dikkate alıyor. Orta gelir grubu için bir gelir şartı belirlemiş olan TOKİ, her evden bir kişinin başvurusuna izin verirken; aynı zamanda da başvuru yapılan ilde ikame etmeyi şart koşuyor.

FİYATLAR PROJEYE GÖRE BELİRLENİYOR

TOKİ, fiyatlarını gerçekleştirdiği projenin konumu doğrultusunda belirliyor. Dolayısıyla her ildeki konutun bedeli değişiklik gösterebiliyor. Örneğin, İzmir ilinin Selçuk ve Kemalpaşa ilçelerinde satışa çıkacak 720 konutun en ucuzu 410 bin TL fiyat ve 2 bin 700 TL taksitten başlarken; Kırıkkale ilinin Merkez ilçesinde satışa çıkacak 456 konutun en ucuzu 314 bin TL fiyat ve bin 540 TL taksitten başlıyor. TOKİ, satışları öncesinde il il fiyatlandırdığı listeyi resmi web sitesi aracılığıyla kamuoyu ile paylaşıyor.

Exit mobile version