TOKİ duyurdu, Halk Bankası ve e-Devlet ile başvurular yapılabilir: 494 Bin TL’ye ev satılacak!

Ev satın almak isteyenleri ilgilendiriyor. TOKİ resmen duyurdu. Yapılan duyuruya göre, vatandaşlar Türkiye Halk Bankası şubelerinden ve e- Devlet üzerinden Başvurularını yapabilecekler. 2+1 konutlar için en düşük fiyat 494 Bin TL olarak açıklanırken, 3+1 konutlar için en düşük fiyat 613 Bin TL olarak açıklandı.

TOKİ, ev sahibi olmak isteyenler için kuralı satış duyurularına devam ediyor. Ege Bölgesi için son olarak Kütahya ilindeki konutların satışa çıkarılacağı öğrenildi. TOKİ’den ev sahibi olmak isteyenler için başvuru tarihleri ise 18 Ağustos – 24 Ağustos 2022 olarak açıklandı. Kura ise 29 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Kütahya Merkez İnköy Mahallesi 454 Konut Projesi kapsamında inşa ettirilmekte olan 74 adet konut satışa sunulacaktır.

Başvurular 2 kategoride kabul edilecek

1. “Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri” kategorisi (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Hak Sahipliği onaylanmış olanlar/başvuru aşamasında aracı banka tarafından elektronik sistem üzerinden kontrol edilecektir)

2. “Diğer alıcı adayları” kategorisi

Şehit Aileleri, Maluller (Terör, Harp ve Vazife Malulleri) ile Dul ve Yetimlerine 20 adet (10 adet 2+1 konut / 10 adet 3+1 konut) kontenjan ayrılarak konut alma hakkı tanınacak, ancak bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecektir.

Diğer Konut Alıcı Adayları kura ile belirlenecektir. Detaylı satış fiyat ve koşulları T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Kütahya İli Şubelerinde ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığının web sayfası (www.toki.gov.tr) aracılığıyla duyurulmaktadır.

Exit mobile version