Gündem

TOKİ evleri tamamlandı! 2+1 ve 3+1 150 metrekarelik daireler teslimata hazırlanıyor

Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından konutlar yükselmeye başlıyor. İl için açıklama geldi.

TOKİ evleri tamamlandı! 2+1 ve 3+1 150 metrekarelik daireler teslimata hazırlanıyor- Türkiye’de milyonları ev sahibi yapmak için harekete geçen TOKİ bu kez deprem bölgeleri arasında yer alan Adana için harekete geçti. Konutlar sıra sıra yükselmeye devam ederken Adanalılara açıklama geldi.

DEPREM YARALARI SARILIYOR

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli deprem faciasından etkilenen 11 il kapsamında yer alan Adana için TOKİ’den daire hamlesi geldi. Depremzedelere sağlanacak olan konutlara ilişkin olarak detaylar belli oldu. Adana genelinde 2 bin 500 konut, 701 de köy evi yapılması planlanıyor. Mart ayında başlayan merkez Sarıçam ilçesine bağlı Buruk Cumhuriyet Mahallesi’nde 24 blok ve 590 daireden oluşan projede, inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Proje çerçevesinde 8 blok tamamlanırken diğer bloklarında inşası hızla sürüyor.

KONUT ÜRETİMİNDE TÜRK MALI İMZASI

Üretim süreci ve konutlar hakkında yapılan açıklamalara göre dairelerin yapımlarında Türk mallarının kullanıldığı belirtildi. 2+1 daireler brüt 110, net 80 metrekare olurken, 3+1 daireler ise brüt 150, neti 127 metrekare olacak şekilde tamamlandı. Daire de kullanılan bütün malzemelerin yüzde 100 yerli malı olduğu öğrenildi.

ARALIK AYINDA TESLİMAT YAPILACAK

Son olarak üretim aşaması için sona yaklaşıldığı vurgulanarak Ocak 2024’e gelinmeden %80 oranında konutun hak sahiplerine teslim edilebileceği belirtildi.

Son olarak, Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, “Adana’mızda tüm depremzedelerimizin başını sokacağı evler güvenli, bilim ve fen kurallarına göre yapılmıştır. Cumhurbaşkanımızın verdiği sözler yerde kalmamak üzere Ocak ayında buraları cıvıl cıvıl görebiliriz” şeklinde konuştu.