EkonomiGündem

TOKİ indirim kampanyasını duyurdu: Tarih verildi!

TOKİ indirim kampanyasını duyurdu. Yapılan TOKİ indirim kampanyasının başvuru tarihine ilişkin açıklama yapıldı. Söz konusu kampanyadan yararlanabilecekler de belli oldu. Peki, kampanya ne zaman başlayıp, bitecek?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, TOKİ indirim kampanyasına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Özhaseki, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine geri ödemeler henüz devam eden konut ve iş yerlerine yüzde 25 indirim kampanyası başlattıklarını bildirdi.

Kampanyadan ise TOKİ’den ev ve iş yeri almış ve geri ödemesi 2022 yılı Haziran ayının sonuna kadar başlamış olanlar yararlanabilecek.  Alıcılar borç bakiyesinin peşin olarak kapatması durumunda yüzde 25 oranında indirim imkânından yararlanabilecek.

Kısmi olarak faydalanabilecekler

Borcunu tamamen kapatmayacak vatandaşlar da borç bakiyesinin yüzde 25’inde az olmamak koşulu ile yaptıkları ödemeye yüzde indirim kampanyasından kısmı olarak yararlanabilecekler.

Kampanya ne zaman başlayacak?

Konut ve işyeri alıcıları, borç kapatma tarihi itibarıyla hesaplanacak borç bakiyelerini, 21 Eylül-19 Ekim 2023 tarihleri arasında satış işlemlerini gerçekleştirdikleri bankadan öğrenebilecek. Yüzde 25 indirim kampanyası 21 Eylül’de başlayacak ve 19 Ekim’de sona erecek.