TOKİ’den 3.151 Adet Konut! Kura ile Verilecek; Peşinat Sadece Yüzde 10 Olacak! Üstelik 240 Aya Kadar Taksitlendirilebilecek…

Çalışmalarını sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yapımı tamamlanmış ya da birkaç ay içerisinde tamamlanacak olan sosyal konutların kuralı satışı için düğmeye basıyor. Son derece uygun fiyatlar sağlayan TOKİ, taksitleri ise 240 aya kadar çıkartmış bulunuyor.

TOKİ’nin Kuralı Satışları Başlıyor

Dar ve orta gelirli vatandaşa hitap eden sosyal konutlar için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde düğmeye basan TOKİ, tamamlanmış olan sosyal konutların kuralı satışı için geri sayıma başlıyor. Bu aydan itibaren 24 ilde kuralı satış gerçekleştirecek olan TOKİ, toplamda 3 bin 151 konutu uygun fiyatlı ev satın almak isteyen vatandaşlar ile buluşturuyor. Yüzde 10, 12, 15 ve 25 peşinat sistemi ile alınabilecek olan TOKİ konutları aynı zamanda 96, 108, 120, 180 ve 240 ay vade ile taksitlendirilebiliyor. Öte yandan TOKİ’nin 18 Temmuz 2022 tarihi itibariyle başlayacak olan kuralı konut satışları, 4 Ağustos’a kadar devam ediyor.

Her İlde Konut Fiyatları Değişiyor

Satışa çıkaracağı konutları sitesinden kamuoyuna duyuran TOKİ, her ilde farklı bedeller ile ev satışları gerçekleştiriyor. Bu bedelleri de resmi web sitesindeki ilanlara ekleyen TOKİ, vatandaşların başvuru yapmadan önce ödeyeceği meblağı görebilmesini sağlıyor. Örneğin TOKİ’nin İzmir ilinin Selçuk ve Kemalpaşa ilçelerinde satışa çıkaracağı 720 konutun fiyatları 410 bin TL’den; taksitleri ise 2.700 TL’den başlıyor. Taksit ödemeleri Kocaeli’ndeki proje için 2 bin 596 TL iken; Kırıkkale’de satışa çıkacak olan projeler için bin 540 TL olarak belirlenmiş bulunuyor. Bu illerin yanı sıra TOKİ, Sivas’ta satışa çıkaracağı evler için aylık bin 533 TL; Uşak’ta satışa çıkaracağı evler için aylık bin 541 TL; Şanlıurfa’da satışa çıkaracağı evler için aylık iki bin 62 TL; Iğdır’da satışa çıkaracağı evler için aylık bin 928 TL; Kilis’te satışa çıkaracağı evler için aylık bin 482 TL; Kütahya’da satışa çıkaracağı evler için ise, aylık bin 906 TL ödeme talep ediyor.

Exit mobile version