Gündem

TOKİ’den İlk Kez Ev Sahibi Olacaklara Aylık 2628 TL Taksit Fırsatı!

Türkiye’de konut sahibi olmak her geçen gün zorlaşırken, kira ödeme derdine son vermek isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat gündeme geldi. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yurdun dört bir yanında inşası devam eden projelerle vatandaşlara kendi evlerinde oturma fırsatı sunuluyor. Vatandaşların son dönemde büyük bir ilgiyle takip ettiği TOKİ duyurularına bir yenisi daha eklendi. TOKİ 2022 projeleri ve ödeme planları açıklandı! İlk defa ev sahibi olan vatandaşlar aylık 2628 TL taksit ödeyerek kira öder gibi kendi evlerinde oturmanın keyfini çıkarabilecek.

Kendi evinde oturma hayali kuran vatandaşlara TOKİ’den beklenen haberler geldi. TOKİ 2022 başvuru ve projelerini yakından takip eden vatandaşlar için kurumun resmi web sitesi üzerinden yeni duyurular geldi. Özellikle TOKİ 2022 başvuruları ne zaman diye merak edenler için yetkililer yurdun dört bir yanında hayata geçen yeni konut projelerini duyuruyor.

TOKİ 2022 Başvuruları

Kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar TOKİ 2022 başvuru duyurularını yakından takip ediyor. İlk olarak 2019 yılında 50 bin sosyal konut projesi ile binlerce vatandaşı ev sahibi olma hayallerine kavuşturan TOKİ, bu projelerin yoğun ilgi görmesinden sonra 2020 yılında 100 bin sosyal konut projesini hayata geçirmişti.

TOKİ 2022 Ödeme Planı

Geçtiğimiz yıllarda binlerce vatandaşı ev sahibi yapan TOKİ’nin 2022 projelerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyuracak. Kurumdan alınan bilgilere göre Haziran ayı sonu veya temmuz ayı içinde TOKİ 2022 başvuru ekranı açılacak. TOKİ’nin Siirt projesinde yer alan 2+1 dairelerin fiyatları 530 bin TL’den başlarken aylık taksitler daireye göre 2652 TL ile 2994 TL arasında değişiyor. Konya Cihanbeyli’de TOKİ’nin satılık daireleri 715 bin TL’den başlarken aylık taksit tutarı 3.576 TL olarak hesaplanıyor.