Ekonomi

TOKİ’nin sosyal konut projesi ne zaman başlayacak?

TOKİ Sosyal Konut Projesi hakkında gözler yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı açıklamada. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan TOKİ Sosyal Konut Projesi hakkında ki detaylar da milyonlarca insan tarafından araştırılıyor. Peki TOKİ Sosyal Konut Projesi başvurular ne zaman başlayacak, başvuru şartlar nelerdir, hangi illerde yapılacak? TOKİ Sosyal Konut Projesi hakkında merak edilen herşey haberimizde…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ öncülüğünde gerçekleştirilecek Türkiye’nin şu ana kadar ki en büyük sosyal konut projesinin detaylarına yer verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da 81 ilde gerçekleştirilecek sosyal konut projesinin detaylarını vatandaş ile paylaşırken, kira öder gibi ev sahibi olma vaadi taşıyan bu proje hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak isteyen vatandaşlar arama motorları üzerinden araştırmalarını sürdürüyor. Peki 2022 TOKİ konut başvuruları ne zaman başlayacak? 81 il TOKİ sosyal konut projesi başvuru şartları neler?

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

1 Ağustos 2022 tarihinde yapılan Kabine Toplantısı’nda alınan kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihin en büyük sosyal konut projesinin detaylarından bahsetti. Toplantının ardından konuşan Erdoğan, ‘’Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz” demişti. Hazırlıkların bitmek üzere olduğunu belirten Erdoğan, ”Vatandaşlarımızı kira öder gibi taksitlerle yerel ve yatay mimari anlayışına göre inşa edilmiş konut projeleri ile ev sahibi yapacağız. Sıfır atık uyumlu, enerji verimli, iklim dostu malzemelerle yapılacak bu konut projelerinin tamamında yenilebilir enerji sistemleri kullanılacaktır.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİNDE ÖZEL KONTENJAN OLACAK MI?

Her zaman olduğu gibi bu projede de şehit yakınları ve gazilerimiz ile emeklilerimize özel bir kontenjan ayıracağız. Ayrıca ilk defa evlenen gençlerimiz de bu projede kota sahibi olacaktır. Önümüzdeki ay bir tanıtım toplantısıyla tüm detaylarını milletimize duyuracağımız konut kampanyasının şimdiden ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” demişti.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ HANGİ İLLERİ KAPSAYACAK?

TOKİ Sosyal Konut Projesi Türkiyenin 81 ilini kapsayacak.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

81 ilde gerçekleştirilecek TOKİ sosyal konut projesinin başvuru şartları şu şekilde:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

Genç, emekli, şehit yakını, gazi veya engelli olmak

25 yaşını doldurmuş olmak.

Projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 yıldan uzun süredir ikmet ediyor olmak.

TOKİ’den daha önce konut satın almamış olmak.

Hanehalkı adı altında yalnızca bir adet başvuru yapılmış olmalı.

Anadolu’da 14 bin TL, İstanbul’da ise 16 bin TL’nin altında hane geliri olması.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ AYLIK ÖDEMELERİ NASIL OLACAK?

TOKİ Soysal Konut Projesi’nin ödeme sistemleri ise aylık taksitleri asgari ücretlilerin ödeyebileceği tutarda olacak. Ödeme, toplam hane gelirinin yüzde 30’unu aşmayacak, 240 aya kadar vade imkanı getirilecek. 81 ile gerçekleşen olan TOKİ projesi ise olası depremin en çok etkileyeceği İstanbul’da yapılacak.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURU BEDELİ NE KADAR?

TOKİ Soysal Konut Projesi’nde başvuru bedeli 500 lira olarak belirlenmiştir. Ayrıca arazilerden faydalanmaya hak kazananlar kendi evlerini yapabilecek.