TOKİ’nin Yüzde 22’lik İndiriminde Bugün Son Gün! Kimler Yararlanabilir?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ), konut ve iş yeri sahiplerini kapsayan indirim kampanyası bugün sona eriyor. Borcunu kapatarak ya da en azından %25’ini ödeyerek tapusunu almak isteyen iş yeri ve konut sahiplerine %22 oranında indirim yapılacak. Kampanya kapsamında arsa sahiplerine ise %10 oranında indirim yapılacak. TOKİ bu kampanyayı 22 Mart tarihinde başlatmıştı. Her yıl düzenlenen bu kampanya, bu sene için bugün sona eriyor.

En Az %25’ini Ödeyenler de Faydalanabiliyor

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın ülkenin her ilinde geçerli olan bu avantajlı kampanyası her yıl düzenleniyor. Düzenlenen kampanyanın katılım kuralları çerçevesinde borç bakiyesinin tamamını ödeyemeyen konut ve iş yeri sahiplerinin de faydalanması mümkün olacak. Alınan konut ya da iş yeri borcunun en az olarak %25’ini ödeyen tüm vatandaşlar, TOKİ’nin kullanıcılarına sunduğu %22’lik indirimden yararlanabilecek.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın yürüttüğü bu kampanya, iş yeri ve konut sahibi olup tapusunu erkenden almak isteyen vatandaşlar tarafından oldukça sık kullanılıyor. Özellikle borç bakiyesinin tamamını kapamadan da indirimlerden yararlanabiliyor olmak, kampanyaya katılım sayısını oldukça yükseltmiş durumda. TOKİ’nin düzenlediği bu avantajlı kampanyaya borç bakiyesinin tamamını ödemeden katılan konut ve iş yeri sahibi sayısı 1583 oldu. Toplam olarak bu avantajlı indirimden yararlananların sayısı ise 14 bin 575 oldu.

Kampanyadan Kimler Yararlanabilecek?

TOKİ tarafından düzenlenen kampanya 22 Mart tarihinde katılıma açılmıştı. 19 Nisan yani bugün katılıma kapanacak olan kampanya oldukça yoğun ilgi gördü.

Düzenlenen kampanyanın katılım şartları çerçevesinde, kapsam dahilinde bulunan projelerden alınan konut ve iş yeri sahiplerinin başvuru yaptıkları an itibari ile TOKİ’ye karşı ödemeleri gerek hiçbir aidat ya da herhangi bir borcunun bulunmaması gerekmektedir.

Kampanyaya dahil projelerin TOKİ tarafından en geç 2020 yılı sonuna kadar satışının gerçekleştirilmiş olması gerekmektedir. Bununla birlikte söz konusu konut ve iş yerlerinin taksit geri ödemelerinin en geç yine 2020 yılı itibari ile başlamış olması gerekiyor.

Kampanya kuralları çerçevesinde, taksit sayısı 12 ya da bundan az olan projeler %22 oranında uygulanacak olan bu indirimden yararlanamayacaklar.

Exit mobile version