Toplu taşıma araçlarına binenler: 21 Ağustos’ta…

Şehir içi ulaşımda binlerce kişi otobüs, metro gibi toplu taşıma araçlarından faydalanıyorlar. Toplu taşıma kullanan binlerce vatandaşı ilgilendiriyor. Vatandaşlar bu hafta sonu yapılacak ALES sınavı nedeniyle otobüslere ücretsiz binip binemeyeceklerini merak ediyorlar.

21 Ağustos tarihinde yapılacak 2022 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2022-ALES/2) nedeniyle illerde toplu taşımanın ücretsiz olup olmadığı merak ediliyor. Geçtiğimiz KPSS sınavı için bazı illerde ulaşım ücretsiz olmuştu. İstanbul’da KPSS için yapılan açıklamada, “31 Temmuz Pazar günü yapılacak olan #KPSS “Kamu Personel Seçme Sınavı’na” girecek vatandaşlarımız ve öğretim görevlileri @istanbulkart entegrasyonuna dahil toplu ulaşım araçlarından ücretsiz olarak yararlanabilecektir.” Denilmişti. Ancak ALES için henüz bir açıklama yapılmadı.

İzmir’de toplu taşımaya sınav düzenlemesi

İzmir’de ALES nedeniyle toplu taşımaya sınav düzenlemesi yapıldı. ESHOT Genel Müdürlüğü söz konusu düzenleme için yazılı açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:


21 Ağustos 2022 Pazar günü yapılacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) kapsamında hemşehrilerimizin ikametgâhlarından sınav merkezlerine ulaşımlarını daha rahat sağlamaları amacıyla sınav yoğunluğu yaşanacak hatlara gerekli takviyeler yapılmıştır.

Exit mobile version