Gündem

Toplu ulaşımda İstanbulkart kullananlar dikkat: 30 gün içinde başvurmanız gerekiyor!

Pandemi sürecinde belediyeler tarafından vatandaşlar için çeşitli destek açıklamaları yapılmıştı. İstanbul’da sıkışık dönemde olanlar için önemli bir duyuruda bulunuldu.

Para sıkıntısı olan İstanbullular için önemli bir duyuru yapıldı. Buna göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, DenizBank ve BELBİM AŞ iş birliği ile İstanbulkart sahiplerine nefes aldıracak faizsiz, masrafsız avans veriyor. Avanstan faydalanmak için 30 gün içerisinde başvuruda bulunmak gerekiyor.

Bu kapsamda yapılan açıklamada şöyle denildi:

Geçirdiğimiz sıkışık dönemde İstanbulkart sahiplerine nefes aldıracak Destek Avans ile İstanbulkart kullanıcıları, ihtiyacına göre alacakları 600 TL ya da 1200 TL avansı aylık 100 TL’lik taksitler halinde faizsiz, masrafsız ödeyebilecekler.

İstanbulkart kampanyasının detayları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, DenizBank ve BELBİM AŞ iş birliği ile İstanbulkart sahiplerine nefes aldıracak faizsiz, masrafsız avans imkânı!
Geçirdiğimiz sıkışık dönemde İstanbulkart sahiplerine nefes aldıracak Destek Avans ile İstanbulkart kullanıcıları, ihtiyacına göre alacakları 600 TL ya da 1200 TL avansı aylık 100 TL’lik taksitler halinde faizsiz, masrafsız ödeyebilecekler.
İstanbulkart’a yüklenecek olan Destek Avans, gıda, temizlik, kırtasiye, ulaşım gibi temel ihtiyaçlar için ve İstanbulkart’ın geçtiği her yerde kullanılabilmektedir.

Destek Avans’a başvurmak için İstanbulkart’ınızın kişiselleştirilmiş olması gerekmektedir.

İndirimli ve ücretsiz kartlar kişiselleştirilmiş olduğu için yeni bir işlem yapılmasına gerek yoktur.

Başvuru sürecinizi başlatmak için https://kartsorgu.istanbulkart.com.tr/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

İstanbulkart’ınızı kişiselleştirmek için https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Ulaşım dışı ödeme ekosistemine her geçen gün yeni bir iş ortağı ekleyen İstanbulkart, İstanbul’da yer alan zincir marketlerde (A101, BİM, CarrefourSA, Migros, ŞOK), Multinet’in geçerli olduğu binlerce noktada (restoran, kafe, market), SeaLife, Madamme Tussauds ve Legoland gibi kültürel noktalarda, Getir’de, İSPARK otoparklarında, İş Bankası fiziksel POS’larının bulunduğu her yerde (akaryakıt, perakende mağazacılık, şehirlerarası ulaşım vb) ve Maximum Mobil’de ödeme aracı olarak kullanılabilmektedir.

Öğrenci kartları için evden başvuru

İstanbul’da indirimli öğrenci kartı almak isteyenler için yapılan açıklamada ise, “Öğrenci kartı başvurularını www.istanbulkart.istanbul adresinden yapan öğrenciler indirimli kartına ücretsiz kargo fırsatıyla kavuşuyor.” İfadeleri kullanıldı.

Başka kampanyalar da var

Diğer İstanbulkart kampanyalarını https://www.istanbulkart.istanbul/kampanya-liste internet adresi üzerinden görebilirsiniz.