Torbalı’da İzmir Marşı gerilimi

18 Mart Çanakkale Zaferinin 109. yıl dönümü Torbalı’da gerçekleştirilen törenlerle kutlanırken, Belediye Bandosunun çalmak istediği İzmir Marşına AK Parti İlçe Başkanı Metin Yüğrük’ün engel olduğu iddia edildi.

Tarihin gördüğü en şanlı zaferlerden biri olan ve ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Cumhuriyeti’nin ön sözü olarak tanımladığı 18 Mart Çanakkale Zaferinin 109. yıl dönümü Torbalı’da gerçekleştirilen törenlerle kutlandı.

Kutlama ve şehitleri anma sabah programı saat 10.00’da Şehitlik Meydanı’nda gerçekleşen tören ile başlayıp BKM’deki kutlama programıyla devam etti.

Torbalı Güncel’in haberine göre Torbalı Kaymakamlığı tarafından düzenlenen törende görev alan Torbalı Belediye Bandosu’nun, Türk Ordusunun kullandığı marşlardan biri olan İzmir Marşı’nı çalacağı sırada AK Parti İlçe Başkanı, parmak işareti yaparak, bandoyu durdurdu.

Bu marşı bazı partilerin adeta seçim şarkısı gibi kullandığını iddia eden Yöğrük’ün bandonun İzmir Marşı’nı çalmasına engel olması tartışmaya neden oldu.

Torbalı Güncel’in haberinde Yüğrük’ün daha sonra tören alanına gelen Kaymakam Ercan Öter’e de durumu ‘Seçim şarkısı çalıyorlar’ şeklinde anlattığı iddiasına yer verildi.

Exit mobile version