Genelİzmir HaberleriKamu

Torbalı’da seçim sonrası istifa etti, AK Parti’ye geçti!

Torbalı Belediye Meclisinde yapılan başkanlık seçimi öncesi CHP’nin adayına oy atacağını açıklayan, DEVA Partisi meclis üyesi aynı zaman Torbalı İlçe Başkanı İlknur Demirtaş AK Parti’ye geçti. Demirtaş’a rozetini AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya taktı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen milletvekili Kaya, Demirtaş’ın geçmişte AK Parti’de önemli kademelerde görev yaptığını, yeniden aynı çatı altında buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

İlknur Demirtaş ise belediye başkanlığı seçimi sırasında hukuka ve demokrasiye aykırı uygulamalara şahit olduklarını savunarak, şunları kaydetti:

”Bilindiği gibi, başkanımızın vefatının ardından, üyesi bulunduğum Torbalı Belediye Meclisi Belediye Başkanı’nı seçmek için toplanmış, bir seçim gerçekleştirilmiştir. Ancak, bu seçim esnasında yaşanılan hukuka ve demokrasiye aykırı uygulamalar vicdanları yaralamıştır. Siyasette güven çok önemlidir. İstikbali doğru şekillendirmek istiyorsak, karşılıklı saygıyı ve birbirimize güveni siyasetin ortak dili haline dönüştürmeliyiz. Birbirine güvenmeyen siyasetçilerin topluma vereceği bir şey yoktur, olamaz.”

NE OLMUŞTU?

Belediye Başkanı İsmail Uygun’un hayatını kaybetmesinin ardından 27 Nisan’da yapılan seçimde başkanlığa Millet İttifakı’nın adayı Mithat Tekin seçilmiş, Cumhur İttifakı’nın adayı olan Özgür Erman Çağlar, seçimde bazı meclis üyelerinin kimlikleri ve oy pusulalarını cep telefonuyla fotoğraflayıp WhatsApp grubunda ifşa ettiklerini, gizli oy ilkesinin ihlal edildiği iddia ederek seçimle ilgili yürütmeyi durdurma talebiyle dava açmıştı.