Trafiğe çıkan herkesi ilgilendiren düzenleme: Artık şart değil!

Türkiye’de araç muayene ile ilgili yeni bir düzenleme yapıldı. Yapılan düzenlemeye göre, “emniyetsiz” veya “ağır” sınıfına giren araçlar, bir aylık süre içinde hiçbir sınırlama olmaksızın herhangi bir istasyonda tekrar muayeneye girebilecek. İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o düzenlemenin detayları…

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren “Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelik” bir süre önce Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yayımlanan yönetmeliğe göre, araç muayenesi sonucunda ‘emniyetsiz’ veya ‘ağır’ sınıfına giren kusurları tespit edilen ve muayeneden geçemeyen araçların bir aylık süre içinde yapılacak muayene tekrarından muayene ücreti alınamayacak. Ayrıca muayene tekrarı, muayenenin yapıldığı aynı gün veya muayenenin yapıldığı tarihten itibaren bir aylık süre içerisinde bir defaya mahsus olmak üzere muayenenin yapıldığı araç muayene istasyonunda veya başka bir araç muayene istasyonunda yapılabilecek.

1 Nisan’da uygulamaya geçilecek

Söz konusu düzenleme hakkında HABERTÜRK’e açıklamada bulunan yetkili isimler, “Düzenleme ile araç sahiplerine, kusuru giderdikten sonra Türkiye’nin her yanındaki istasyonda süresi içinde muayeneye girme olanağı sunuldu. Aynı istasyona gitme zorunluğu ortadan kaldırıldı. 1 Nisan’da yeni uygulamaya geçilecek” ifadelerini kullandılar.

Exit mobile version