Trafiğe çıkan tüm sürücüler dikkat: 1152 TL ceza ödeyeceksiniz!

Trafiğe çıkan sürücüleri ilgilendiren bir duyuru yapıldı. 1 Aralık’tan itibaren başlayan zorunlu kış lastiği uygulaması denetimleri devam ediyor. Tüm illerde yapılan denetimlerde zorunlu kış lastiği takmayan sürücülere 1152 TL para cezası kesiliyor.

Zorunlu kış lastiği denetimleri sürüyor. Aksaray’da trafik polisleri kış lastiği denetimi yaptı. Lastik dişleri yönetmeliğe uygun olmayan araç sürücülerine 1152 TL ceza kesildi.

Ticari araçlarda zorunlu olan kış lastiği denetimlerinde özellikle sabah erken saatlerde işçi, okul servisleri, kamyon ve diğer ticari araçların yoğun olduğu bölgelerde görev alan trafik polisleri tüm ticari araçları tek tek durduruyor.

ZORUNLU KIŞ LASTİĞİ TAKMAMA CEZASI NE KADAR?

Ehliyet, ruhsat ve yetki belgeleri kontrol edilerek araçların sorgulandığı uygulamalarda polis ekipleri ellerindeki ölçüm aletiyle ticari araçların lastiklerini bir bir ölçüyor. Kış lastiğinin derinliği kamyon, çekici, tanker ve otobüslerde 4 mm’den, kamyonet, minibüs ve otomobil türü araçlarda 1,6 mm’den az olan araçlara bin 152 TL para cezası kesilirken, araç sürücülerine yönetmeliğe uygun olarak lastik takmaları konusunda gün veriliyor. Polis ekiplerinin yaptığı uygulamalar özellikle her gün sabahın erken saatlerinde devam ediyor.

Exit mobile version