Trafiğe çıkan tüm sürücüler için duyuruldu: Eğer yapmazsanız 1152 TL ceza ödeyeceksiniz!

Trafiğe çıkan sürücüleri ilgilendiren duyuru yapıldı. 1 Aralık’tan itibaren 81 ilde kış lastiği uygulaması başladı. Zorunlu kış lastiği kuralına uymayan sürücülere 1152 TL para cezası kesildi. Denetimler 1 Nisan tarihine kadar devam edecek.

Zorunlu kış lastiği uygulaması başladı. Ekipler 81 ilde kış lastiği denetimlerine başladı. Sürücülere kış lastikleriyle ilgili bilgiler veren jandarmalar, lastiklerin diş derinliklerini de kontrol etti. Zorunlu kış lastiği uygulamasına uymayan sürücülere 1152 TL ceza kesilecek.

KIŞ LASTİĞİ TAKMAMA CEZASI NE KADAR?

Kış lastiği takılı olmayan ya da diş derinlikleri yeterli olmayan araç sürücülerine 1152 TL ceza kesildi. TIR şoförü Ayhan Sözüer, “Kullandığımız arabalar çok büyük, kış lastiği olmazsa yollarda savruluruz. Bizim haricimizde diğer sürücüleri de düşünmemiz lazım. Kazaya sebep olabiliriz çünkü. Uzun yolcuğa da çıkıyoruz. Dikkatin yanında kış lastiği gibi işimize yardımcı olacak şeylere dikkat etmeliyiz. Jandarmamıza da bu konudaki hassasiyetleri için teşekkür ederim” dedi. Kamyon şoförü Nevzat Demir ise “Kış lastiği uygulamasına hazırlıklıydım, lastiklerimi değiştirmiştim. İyi ki denetimler var” diye konuştu. Kış lastiği takma zorunluluğu 1 Nisan’da sona erecek.

DİŞ DERİNLİKLERİ KONTROL EDİLDİ

Jandarma ekipleri kış lastiklerinin diş derinliğini de kontrol etti. Kamyon, çekici, tanker ve otobüslerde Kış Lastiği diş derinliklerinin 4 milimetreden, kamyonet, minibüs ve otomobillerde 1.6 milimetreden az olmaması gerekiyor.

Exit mobile version