Trafiği rahatlatan akaryakıt zammı bugün geldi! Benzin ve motorin fiyatlarına büyük bir zam daha geldi

Akaryakıt zamlarında gelen peş peşe zamlardan sonda bugün yeni bir zam daha yapıldı. Motorin ve benzin fiyatlarına gelen fahiş zamlar sonrasında İstanbul trafiği gözle görülür şekilde rahatladı ve kırmızıya dönen trafik haritaları resmen yeşile döndü. İşte, 7 Ocak 2022 tarihi itibari ile benzin ve motorine yapılan zam hakkında detaylar…

Önceki yıllarda 3-5 ayda bir yapılan akaryaıt zamları 2021 yılı sonuna geldiğinde aylık ve haftalık yapılmaya başlamıştı. 2022 yılına girdiğimiz bugünlerde ise akaryakıt zamları günlük rutin haline geldi. Öyle ki, yılbaşından buyana benzin, motorin ve LPG fiyatlarına üst üste 3 defa zam yapıldı ki bugünde benzin ve motorinin litre fiyatların büyük bir zam daha geldiği açıklandı.

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litresine 63 kuruş, motorine 94 kuruş zam geldi. Bu gelen zamlarla birlikte benzinin litre fiyatı 14 TL yi geçti ve 15 TL’ye ayak dayadı. Akaryakıt fiyatlarının 15 TL’ye dayanması ile birlikte binlerce vatandaş bugün kontak kapattı ve çoğu araç sürücüsü iş yerlerine toplu taşıma araçları ile gitmeye başladı. Haliyle de İstanbul yolları trafik haritası yeile döndü.

Exit mobile version