EkonomiGündem

Trafik cezası, MTV, tapu harcı, sürücü belgesi harcı gibi ödemeler için duyuruldu: Herkesi ilgilendiriyor, sakın bunu yapmayın!

Türkiye’de binlerce vatandaş trafik cezası, MTV, tapu harcı, sürücü belgesi harcı gibi ödemeler yapmak durumunda kalıyor. Bu kapsamda vatandaşlara uyarı yapıldı. Yapılan uyarıya göre, ödeme işlemleri yapacak olan vatandaşların sahte internet sitelerine karşı dikkatli olması gerekiyor.

Binlerce vatandaş bazı ödemeler İnteraktif Vergi Dairesi aracılığı iler gerçekleştiriyor. Ancak ödeme yapacak olan vatandaşların sahte internet sitelerine karşı dikkatli olması gerekiyor. Bu kapsamda Gelir İdaresi Başkanlığı vatandaşlara uyarıda bulundu.

Yapılan uyarıda şu ifadeler yer aldı:

Başkanlığımız tarafından elektronik ortamda sunulan hizmetlerin yer aldığı İnteraktif Vergi Dairesinin logosu ve ekran görüntüleri kullanılarak sahte internet siteleri oluşturulduğu tespit edilmiştir. Bu tür sahte internet siteleri ile mükelleflerin kredi kartı, şahsi bilgileri vb. usulsüz bir şekilde ele geçirilmeye çalışılmaktadır.

Mükelleflerimizin sahte internet siteleri nedeniyle mağduriyet yaşamamaları için, Başkanlığımız ile ilgili her türlü işlemlerinin tarayıcıya www.gib.gov.tr yazılarak yapılmasına, ödeme işlemlerinin de Başkanlığımız resmi internet sitesi (www.gib.gov.tr), GİB Mobil uygulaması veya tarayıcıya anlaşmalı bankanın internet sitesi adresinin yazılarak yapılmasına dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatırız.

Konuyla ilgili hak kayıplarının önlenmesi için mağduriyet ve şikayetlerin şahsi olarak adli makamlara iletilmesi gerekmektedir.

Sahte internet sitesi örnekleri:

İnteraktif Vergi Dairesi Aracılığı ile Yapabileceğiniz Şifresiz Hızlı Ödemeler:
Belge numarası ile ödeme
Motorlu taşıt vergisi ödeme
Tecilli borç ödeme
Trafik para cezası ödeme
Cep telefonu harcı ödeme
Pasaport Değerli Kâğıt Bedeli Ödeme
Sürücü Belgesi Değerli Kâğıt Bedeli Ödeme
Sürücü Belgesi Harcı Ödeme
T.C. Kimlik Kartı Bedeli Ödeme
Tapu harcı ödeme
Umuma Mahsus Pasaport Harcı Ödeme
Referans Numarası İle Ödeme
Yabancı Plaka ile MTV VE TPC Ödeme
Yurt dışı çıkış harcı ödeme
Yargı harcı kaynağı sorgulama ve görüntüleme