Trafikteyken sakın bunları yapmayın: Emniyet duyurdu, bunu yapanlara işlem uygulanıyor!

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) internet sayfası üzerinden yaptığı yazışı açıklama ile kamuoyuna duyuruda bulundu. Söz konusu açıklamada, binlerce araç ve sürücünün 25-26 Ekim 2022 tarihlerinde denetlendiği bildirildi.

Trafiğe çıkanların belli kurallara uyması gerekiyor. Bu kapsamda yük taşıyan araçlara yönelik ülke genelinde denetim gerçekleştirdiğini açıkladı. Ayrıca kurar ihlali yapan 6 bin 462 sürücüye işlem uygulandığı bildirildi.

EGM tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:


Sürücülerinin başta hız olmak üzere araç kullanma süreleri, yükleme, uygun şeritte sürme ve diğer kurallara uymaları ayrıca önem arz etmekte olup bu ihlallerin önlenerek araçların trafiğe uygun hale getirilmesi ve sürücülerin trafik kurallarına uyma düzeylerinin arttırılarak trafik kazalarının azaltılması amacıyla 25-26 Ekim 2022 tarihlerinde yük taşıyan araçlara yönelik ülke genelinde eş zamanlı özel denetim gerçekleştirildi.

59 bin 307 araç/sürücü denetlendi.

758 sürücünün çalışma/dinlenme sürelerine uymadığı, 921 araçta takograf bulundurulmadığı/kullanılmadığı, bin 521 sürücünün yasal hız sınırlarına uymadığı, 164 aracın zorunlu haller dışında gerekli önlemleri almadan karayolu üzerinde durakladığı veya park ettiği tespit edildi.

Toplam 6 bin 452 trafik kural ihlali tespit edildi.

Türk Polis Teşkilatı olarak sürücülere hem kendilerinin hem de diğer yol kullanıcılarının can güvenliğini sağlamak için trafik kurallarına uymaları hatırlatılır, denetimlerin devam edeceği kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Exit mobile version