TRT’nin Sevilen Ressamı Bob Ross’un Hayatı Belgesel Oldu

1983 yılında TRT’de yayınlanan ‘Resim Sevinci’ programıyla hafızlara kazınan ressam Bob Ross’un hayatı belgesel oluyor.  Ressam Bob Ross‘un hayatını anlatacak olan ‘ Bob Ross: Küçük Mutlu Ağaçların Arasında Gizlenen İhanet ve Hırs’ isimli belgesel Netflix‘te yayınlanacak.

Türkiye’de TRT 2 de yayınlanan ‘ Resim Sevinci’ programı ile bir dönemin gönlüne taht kurmuş ünlü ressamın belgeselinin yönetmen koltuğunda komedyen Melissa McCarthy, Ben Falcone, Divya D’Souza ve Steven Berger oturacak. 25 Ağustos tarihinde Netflix’te yayınlanacak belgeselin tanıtım filmi gösterime girdi.

Bob Ross Kimdir?

29 Ekim 1942 yılında Amerika’da dünyaya geldi. Ressam ve televizyoncu olan Ross uzun yıllar boyunca yarım saatte doğa resimleri yaptığı1983 yılında TRT 2 kanalında yayın hayatına başlayan ‘Resim Sevinci’  programıyla tanınmıştır.

30 binden fazla resim yapan Ross’un hazırladığı televizyon programları hâlâ dünya genelinde yayımlanmaktadır. Ressam Bob Ross, çizim yaparken en çok kullandığı cümle, “Belki şurada ağaçlar vardır. Belki arkadaş ararlar” olmuştur. 3 kez evlenen ressamın iki oğlu vardır. Bob Ross, 4 Temmuz 1995’te yakalandığı lenf bezi kanseri sebebi ile hayata veda etmiştir.

Exit mobile version