Tüketiciye Müjde Sebze Meyve Fiyatlarına İndirim Geliyor!

Havaların ısınmasıyla birlikte örtü altı üretim yapan şehirlerde üretim miktarı artmaya başladı. Geçtiğimiz haftalarda hava durumunu değişkenlik göstermesi ve soğukların olmasından dolayı don olayları yaşandığı için sebze meyve halinde ani fiyat artışları yaşanmıştı. Üreticinin don nöbetleri tutması ve hastalıklara karşı önlem almaya çalışmalarıyla birlikte havalarda yavaş yavaş ısınmaya başladı. Isınan hava ile birlikte üretimin artması sayesinde bu durumun Pazar fiyatlarına yansıması beklenmekte.

20 Güne Fiyatlar Düşecek

Üreticilerden alınan bilgiler doğrultusunda 20 gün içerisinde yeni ürünlerin piyasaya sürüleceği ve fiyatların düşeceğini domates patlıcan biber gibi temel sebzelerin şuan ki Pazar fiyatlarından çok daha düşük fiyata satılacaklarını bilgisini verdiler. Patlıcan üreticisi olan bir vatandaş kışın verim düşük olduğu için talep fazla olunca fiyatlar da yükseliyor artık havalar ısınmaya başlıyor verim artıyor fiyatlarda düşecek şeklinde açıklama yaptı

Üretim Çoğaldı Fiyatlar Düşüyor

Üretimin az olduğu zaman fiyatların mecburen yüksek olduğunu dile getiren üreticiler kış döneminde iklimden dolayı üretim az oluyor ürün az talep çok olunca fiyat yükseliyor ancak havaların ısınması ile üretim miktarının artacağı buna bağlı olarak fiyatların düşeceğini bildirdiler. Üreticiler kendilerinde ürünün daha uygun olduğunu ancak girdilerin fazla olduğu için pazara yüksek fiyatların yansıdığını bildirdiler. Çiftçi ucuz gönderiyor ama vatandaş pahalı yiyor diyerek sözlerini tamamladı.

Halde Sebze Meyve Fiyatı

Halde ürünleri daha uyguna bıraktığını belirten çiftçiler kendilerinin 13 TL’ye hale bıraktıkları ürünün pazarlar da 25-30 TL’ye satıldığına dikkat çekti. Halde domates 4-12 TL ye verilirken pazarda 6-20 TL’ye satılıyor, patlıcanın hal fiyatı 7-13 iken bu fiyat pazarda 10-25, salatalık halde 4-7 TL iken pazarda 10-15 TL oluyor. Zam rekoru kıran biber halde 10-20 TL ye verilirken pazarda 25-35 TL bandında satılmaktadır.

Exit mobile version