Ekonomi

Tüm bankaların pos cihazı ile ilgili flaş açıklama!

Corona virüsü pandemisi nedeniyle bir çok banka 2020 ve 2021 yılında çeşitli krediler ile vatandaşlara destekler sağladılar. Son olarak ise POS cihazları ile ilgili bankalara flaş bir talepte bulunuldu. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken tarafından yapılan açıklamada, “Bankalar, bu yıl POS cihazı komisyonlarından feragat etmeli. “ ifadeleri kullanıldı.

Corona virüsü salgını esnasında ekonomik olarak en çok zarar gören meslek gruplarından biri esnaflar oldu. Bu nedenle esnaflar için kredi kampanyaları düzenlendi. TESK Başkanı Bendevi Palandöken POS komisyon oranları, cihazın bakım ücretleri gibi kalemlerin esnafa önemli maliyet oluşturduğunu belirttiği açıklamasında, bankaların bu sene POS cihazı komisyonlarından feragat etmesi gerektiğini bildirdi.

Palandöken’in açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Bu cihazların bakım ücreti, kullanım ücreti, iletişim ücreti, komisyon oranları gibi birçok ödemesi de mevcut. Esnafımız zaten pandemide yeteri kadar zor bir süreçten geçmişken, kapalı oldukları dönemde kullanım yapılmamasına rağmen bu ücretlerin geriye dönük ödemelerini talep eden bankalar var. Bankalar, bu yıl POS cihazı komisyonlarından feragat etmeli. POS cihazlarının komisyon, bakım, kullanım ücretleri gibi kalemlerinden vazgeçmesi veya dişe dokunur bir indirime gitmesi gereken bankaların geriye dönük ücret talep etmesi kabul edilemez.”