Tüm emekliler için 7 farklı destek geliyor! En düşük emekli maaşı alanlara müjde

Emeklilere yönelik belediye hizmetlerinde, enerjide, ulaşımda ve barınmada indirimler planlandığı belirtilerek bu düzenlemeler kapsamında evsiz emeklilere kira desteği ve banka hizmetlerinde indirim gibi çeşitli destekler sunulacağı fiade edildi. Ayrıca SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığından emekli olanlar bu avantajlardan yararlanabileceği bildirildi.

Belediye Hizmetlerinde İndirimler

Belediye hizmetlerinde indirimler, belediyeler birliği ile planlanacak. Su ve atık su bedellerinde indirim, belediye tesislerinden emeklilere özel avantajlar sağlanacağı ifade edilerek Doğalgaz ve elektrik faturalarında indirim yapılacağı ve bbu indirim oranları henüz netleşmediği bildirildi.

CNN Türk’e konuşan Murat Bal, “Belediye hizmetlerinde indirim diyoruz. Bu, belediyeler birliği ile planlanacak bir şey. Su, atık su bedellerinde indirim ve belediye hizmetlerinde, belediye tesislerinde emeklilerle alakalı ciddi bir indirimden bahsediyoruz. Bunun devamında enerji destekleri diyoruz. Doğalgaz ve elektrik faturalarında bir indirime gidilecek. Bunların hiç birinde bir yüzde belli değil, bunu söylemek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Ulaşım Desteği ve Barınma Desteği

Ulaşım desteği, Ulaştırma Bakanlığı iş birliğiyle gerçekleştirileceği belirtilerek uçak ve tren biletlerinde indirimler sağlanacağı evi olmayan emeklilere ise kira desteği sunulacağı aktarıldı. Banka hizmetlerinde indirimler ve mevduat faizlerinde artış planlandığı bildirilerek ayrıca refah payı ve taban maaş düzenlemeleri de gündeme geldiği paylaşıldı.

Kira Desteği de Verilecek

Murat Bal, “Ulaşım desteği. Bu da Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte yürütülecek bir proje. Uçaklar ve trenlerde indirim şeklinde. Evi olmayan emekliye kira desteği. Kira artışlarıyla alakalı emeklilerimize karınca kararınca bir destek sağlanacak. Finans desteği, banka hizmetlerinde indirim, mevduat faizinde artış, refah payı ve taban maaş düzenlemesi” şeklinde konuştu.

Bu düzenlemelerin hayata geçirilmesiyle milyonlarca emekli gelirlerinde artış sağlayabilecek ve refah seviyeleri yükselebilecek. SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığından emekli olanlar da bu desteklerden faydalanabilecek.

Exit mobile version