Tüm gözler orada! Saat 17.00’de başlıyor

Koronavirüs Bilim Kurulu bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında saat 17.00’de yeniden toplanıyor. Gözler Bakan Koca’nın açıklamasına çevrildi. Kritik toplantının ardından Bakan Koca, saat 18.00’de YouTube üzerinden canlı açıklama yapacak.

Koronavirüs Bilim Kurulu saat 17:00’de video konferans yöntemiyle toplanacak. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, toplantının ardından saat 18:00’de YouTube üzerinden canlı açıklama yapacak.

TÜRKİYE’DE ‘MU’ VARYANTI GÖRÜLDÜ

Bakan Koca, ilk olarak Kolombiya’da tespit edilen ‘Mu’ varyantına ilişkin yeni tedbir olup olmayacağının sorulması üzerine şöyle konuştu:

“Yeni bir tedbir anlamında değil şu an ilave bir tedbir getirmeyi düşünmüyoruz çünkü şu ana kadar bizim yeni varyant olarak tespit ettiğimiz 2 vaka dışında olmadı ‘Mu’ ile ilgili. Dolayısıyla ağırlıklı Delta ve Delta Plus şeklinde ve yüzde 90’ı geçen oranda söz konusu. Giderek aşılama oranının da artışıyla vakaların aşağı doğru düşeceğini düşünüyorum ama bizim toplumsal bağışıklık oluşuncaya kadar tedbirleri, maske, mesafe gibi bildiğimiz klasik tedbirlere mutlak uyumu sağlamamız gerekiyor” diye konuştu.

Exit mobile version