Tüm öğrencileri ilgilendiriyor: Her ay yapılacak!

Geçtiğimiz sene corona virüsü salgını nedeniyle uzaktan eğitim alan öğrenciler bu sene yüz yüze eğitime yeniden başladılar. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrenciler ilgilendiren yeni açıklamalar yapılıyor. Son olarak bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, öğrenci ve öğretmenlere destek olmak üzere hazırlanan destek paketinin erişime açıldığı bildirildi. Yapılan açıklamaya göre her ayın ilk haftası hazırlanan destek paketi açıklanacak.

MEB ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini ilgilendiren destek açıklamasında bulundu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, öğrenci ve öğretmenlere destek olmak üzere hazırlanan destek paketi “yardimcikaynaklar.meb.gov.tr” üzerinden bugün erişime açıldığı bildirildi.

Her ayın ilk haftasında yayımlanacak

Destek paketi hakkında açıklamalarda bulunan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, paylaşılan kapsamlı destek paketi ile ilgili şunları kaydetti: “Bir taraftan salgın koşullarında önlemlere ve kurallara riayet ederek eğitimi sürdürürken diğer taraftan hem mevcut eğitimi desteklemek hem de uzaktan eğitimde oluşan öğrenme kayıplarını da telafi edebilmek için kapsamlı yardımcı kaynak destek paketi hazırlama kararı aldık. Arkadaşlarımızın yoğun emekleri ile 2. sınıftan 12. sınıfa kadarki tüm düzeyler için hazırladıkları Yardımcı Kaynak Destek Paketi’ni bugün yayımladık. Tüm kaynaklara öğrenci ve öğretmenlerimiz kolaylıkla ulaşabilecekler. Diğer taraftan il müdürlüklerimiz ihtiyaç duyan öğrencilere bu kaynakları basılı olarak da ulaştıracak. Her ayın ilk haftası bu paketi yayımlamayı sürdüreceğiz. Ayrıca, her ay yardımcı kaynak destek paketinin içeriğini de çeşitliliği de artıracağız. “ ifadelerini kullandı.

İçeriğinde çalışma soruları yer alıyor

Yayımlanan destek paketinde 2. sınıftan 12. sınıfa, tüm sınıf seviyelerinde 5000 soruluk yardımcı kaynak bulunuyor. Bu kaynaklarla öğrencilerin derste işleyecekleri konuları pekiştirmeleri ve böylelikle öğrenme süreçlerine katkı sağlanması amaçlanıyor. Ayrıca paket, temel eğitim kademesinde 2. sınıftan 7. sınıfa kadar olan öğrencilere yönelik 750 sorudan oluşan Çalışma Sorularını da içeriyor.

Exit mobile version