Eğitim

Tüm öğretmenler için SINAV KARARI! Bugün saat 23.59’a kadar başvuru için SON GÜN

Milyonlarca öğretmeni ilgilendiren karar bugün duyuruldu. Son gün bugün saat 23:59 olarak belirlendi. Acele edin.

Tüm öğretmenler için SINAV KARARI! Bugün saat 23.59’a kadar başvuru için SON GÜN- Yurt içi ve Yurt dışında gerçekleşecek olan ve milyonlarca öğretmeni ilgilendiren Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı 19 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşecek. Sınav için başvuru yapmayanlara son saat uyarısı yapıldı.

BAŞVURU İÇİN SON SAATLER

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı başvuruları 25 Eylül tarihinde başlamıştı ancak bugün 4 ekim Çarşamba itibari ile saat 23:59’da son bulacak. Türkiye saati ile belirlenen son başvuru saati tüm yurt içi ve yurt dışı başvurularında ortak kabul edilecek. Başvurularını bu saate kadar gerçekleştirmeyen adaylar sınava alınmayacak.

100 SORUYA 135 DAKİKA SÜRE VERİLDİ

Bugünkü yapılan açıklamalara göre, sınava başlama, 19 Kasım 2023’te Türkiye saati ile 10.00 – 13.00 saatleri arasında olacak. Çevrim içi sınav uygulaması yurt içi ve yurt dışında, Türkiye saatine göre aynı gün ve saatte başlayıp, aynı gün ve saatte sona erdirilecek. Sınavda beşer seçenekli 100 soru sorulacak, sınav süresi 135 dakika olarak uygulanacak. Sınav tedbir hizmetinden faydalanmak isteyen ve sınav başvuruları esnasında sınav tedbir talep eden engelli adayların, sınavın çevrim içi olması ve tedbir uygulanacak engel türlerinin yeniden belirlenmesi nedeniyle 11 Ekim 2023 – 16 Ekim 2023 tarihleri arasında https://basvuru.meb.gov.tr/ internet adresinden yeniden talepte bulunmaları gerekecek.

Sınav soru ve cevapları, 20 Kasım 2023 tarihinde http://www.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacak. Sınav sonuçları, 24 Kasım 2023 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr internet adreslerinden ilan edilecek.

Öğretmenlerin sınava dair süre ve soru sayısı yukarıdaki gibi olduğu belirtildi. 24 Kasım öğretmenler günü içerisinde sonuçlar MEB’in resmi adresi üzerinden öğrenilecek.