GündemManşet

Tüm Türkiye’yi ilgilendiriyor: Bugün saat 17.00’de başlayacak!

Pandemi ülkemizde etkisini göstermeye devam ediyor. Bu nedenle yeni kararlar alınıyor. Vaka sayılarının artması ile beraber ise vatandaşlar eski tedbirlerinin yeniden uygulanıp uygulanmayacağını merak ediyor. Gelen son haberlere göre, Koronavirüs Bilim Kurulu bugün saat 17.00’de toplantıya başlayacak.

Restoran, kuaför, AVM gibi işletmelerin kapatılması dahil eski tedbirlerin yeniden uygulanıp uygulanmayacağı en merak edilen konular arasında yer alıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamalara göre, günlük vaka sayısı 33 bin 860’a yükseldi.

Bu nedenle bugün yeniden bir araya gelecek olan Bilim Kurulu’nın vaka sayısının azaltılması için yapılacakları masaya yatırması bekleniyor.

Salgının okullardaki seyri konuşulacak

Ayrıca konuşulan konular arasında salgının okullardaki seyri ile aşılama çalışmalar ve aşılananların oranının arttırılması için atılabilecek adımlar da yer alacak.

Koronavirüs Bilim Kurulu bugün saat 17.00’de konferans yöntemiyle toplanacak. Toplantı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Başkanlığında gerçekleştirilecek.