Gündem

Tüm ülkede yılbaşı tedbirleri başladı! Bakanlıklar, Valilikler birer birer duyuruyor, uyarıyor!

Yarın kutlanacak olan yılbaşı için eğlence hazırlıkları birer birer tamamlanırken emniyet ve yetkililerde denetimler için kolları sıvadılar. Bakan Yerlikaya’nın X hesabından yaptığı paylaşım ve birçok Vali’nin denetim duyurusu yıl başında ekiplerin aktif olacağını gösteriyor.

Yıl başı kutlamaları için tüm eğlence hazırlıklarının tamamlandığı günlerde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile yılbaşında denetimlere aralıksız devam edileceğini belirtti. Birçok il için Valiliklerden de gelen tedbir uyarıları vatandaşların yılbaşında eğlencelerinde dikkat etmesi için birer uyarı oluyor. İşte tüm detaylar…

Bakan Yerlikaya’dan denetim açıklaması!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada;  “Ülkemizde 2024 yılını huzur ve güven içinde karşılayabilmek için gerekli tedbirlerimizi aldık. Jandarma; 38 bin 222 personel, 5 bin 552 araç, 265 drone ile, Emniyet; 167 bin 739 personel, 178 hava aracı, 86 deniz aracı, 400 dedektör köpeği ile, Sahil Güvenlik; 2 bin 913 personel, 4 hava aracı, 163 deniz aracı, 8 dedektör köpeği ile yılbaşında görev yapacak” İfadeleri ile yılbaşında denetimlerin yoğun bir şekilde devam edeceğini belirtti. Ekiplerin gerekli tüm teçhizatlarla sahada olacağını belirten Bakan Yerlikaya uygunsuz durumlara anında müdahale edileceği bilgilerini paylaştı.

Yerlikaya,açıklamalarının devamında “Her bir vatandaşımızın, misafirlerimizin yeni yılda da can ve mal emniyetinin korunması için bütün birimlerimizle milletimizin hizmetindeyiz. 2024 yılının ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur ve esenlikler getirmesini temenni ediyoruz. Yeni Yılınız Kutlu Olsun” dedi.

İstanbul Valiliğinden uyarı!

İstanbul Valiliği de aynı şekilde denetimlerin yılbaşında aktif bir şekilde devam edeceğini belirterek; İstanbul Emniyet Müdürlüğümüz 814 noktada 4 bin 313 ekip, 3 helikopter, 9 deniz botu olmak üzere toplam 55 bin 556 personel ile görev yapacak. Yılbaşının İstanbulumuzda güvenli bir şekilde geçirilmesi için arkadaşlarımızla yaklaşık 10 gündür hazırlıklarımız devam ediyordu. Bugün de son hazırlıklarımızı yaptık. İstanbul’umuzun yeni yıla huzurlu ve güvenli bir şekilde girebilmesi için bütün hazırlıklarımız tamam” İfadelerini kullanarak yılbaşında güvenli bir eğlence için tüm önlemlerin alındığını belirtti.