Tunç Soyer İzmir’de 9 günde 35000 kişiye ücretsiz yemek dağıttı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından ücretsiz yemek hizmetini açıkladı.

Tunç Soyer İzmir’de 9 günde 35000 kişiye ücretsiz yemek dağıttı- Bakan Soyer, geçtiğimiz günlerde üniversitelerin 2 Ekim tarihi ile açılmasının ardından bir çok üniversite bölgesinde yemek dağıtımına başlanacağını açıklamış ve 9 Ekim tarihi itibari ile de çalışmalara başlamıştı.

HİZMET BİNLERCE KİŞİYE ULAŞTI

Başkan Tunç Soyer bugün 18 Ekim Çarşamba günü itibari ile üniversite öğrencilerinin tamamına sunduğu ücretsiz yemek dağıtımı hareketinin binleri bulduğunu ifade etti. Soyer, resmi sosyal medya hesabından yapılan ücretsiz hizmete ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Döneme hızlı bir giriş yaptık. 9 Ekim’de başlattığımız üniversitelerde sıcak yemek dağıtımı uygulamamız ile 6 üniversitede 35.000 kişilik yemek dağıttık. Hafta içi her gün bekleriz gençler. Afiyet olsun.

TOPLAM 6 NOKTADA DAĞITILIYOR

İzmir’de ücretsiz yemek dağıtımı Bakırçay Üniversitesi, Katip Çelebi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Demokrasi Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nde yapılıyor. Yapılan yemek dağıtımları toplamda bugün itibari ile 35 Bin kişiye erişilen ücretsiz dağıtımlar sayesinde binlerce öğrenci akşam yatağa tok olarak giriyorlar. Yaşanan ekonomik kriz ve enflasyona karşı eğitime verdiği değer ile öne çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmete kış ayları süresinde ve eğitim sonuna kadar devam edecek.

Exit mobile version