Tunç Soyer’den bayramda destek çağrısı: Fahrettin Altay, Konak, Üçyol, Bornova ve diğer bu yerlere bırakabilirsiniz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu bayramda İzmirlilere destek çağrısında bulundu. Yapılan açıklamada, Fahrettin Altay, Konak, Üçyol, Bornova ve diğer bir çok yer destek noktası olarak bildirildi. Kampanyaya destek olmak isteyen vatandaşlar birimci el ve ikinci el kitaplarını getirebilirler.

İzmir’de belediye “Her Mahalleye Bir Kütüphane” kampanyasına devam ediyor. Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer vatandaşlara kitap bağışı çağrısında bulundu.
Tunç Soyer açıklamalarında şöyle dedi:

“Hemşehrilerimiz zaten dayanışma kampanyalarına gösterdikleri ilgiyle her daim yüzümüzü ağartıyorlar. İzmir dayanışma duygusunun çok güçlü olduğu bir şehir ve bu duygunun daha da arttığı Kurban Bayramı’nda da hemşehrilerimize bir kez daha sesleniyorum. Çocuklarımız sadece ete değil bilgiye de aç. Gelin kitap kampanyamıza destek olun, mahallelerimizdeki bilgi açlığını birlikte giderelim. Siz destek olun ki hedefimize daha çabuk ulaşalım. Siz destek olun ki her mahallenin bir kütüphanesi olsun. Siz destek olun ki aydınlık mahalle mahalle büyüsün”

Nasıl destek olunur?

Devam eden kampanyaya birinci el ve ikinci el kitapla destek olunabiliyor. Ancak kampanya kapsamında ansiklopedi kabul edilmiyor. Bağışçıların yıpranmamış, yırtılmamış ve okunabilir kitaplarını kitap teslim noktalarına bırakması ya da kitap kumbaralarına atması isteniyor. Kitaplar İzmir Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tasnif ediliyor ve muhtarlık kütüphanelerine gönderilmek üzere hazırlanıyor.

Kampanya destek noktaları:

Metro istasyonları (Fahrettin Altay, Konak, Üçyol ve Bornova)
İskeleler (Konak, Karşıyaka ve Bostanlı)
Kent Kütüphanesi, Alsancak
Şato Kütüphanesi, Konak
Tarihi Havagazı Fabrikası Araştırma Kütüphanesi, Alsancak
Yahya Kemal Beyatlı Kütüphanesi, Buca
Güzelbahçe Kütüphanesi
Işılay Saygın Kütüphanesi, Buca
İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi Kütüphanesi, Sasalı, Çiğli
Vapur Kütüphaneleri: Ahmet Piriştina Arabalı Vapuru, Fethi Sekin Arabalı Vapuru ve Uğur Mumcu Arabalı Vapuru
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Konak
Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Pisti, Bornova
Yasemin Kafe, Bostanlı
Eşrefpaşa Hastanesi Karşıyaka Polikliniği
İZSU Genel Müdürlüğü Balçova hizmet binası

Exit mobile version