Gündemİzmir Haberleri

Tunç Soyer’den deprem yardımıyla ilgili İzmirli vatandaşlara çağrı: İhtiyaç çok fazla!

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından seferberlik başladı. İzmir’den de deprem bölgesine yardımlar devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmirli vatandaşlara deprem bölgesine yardım konusunda çağrıda bulundu. ‘İhtiyaç çok fazla’ diyen Soyer, ‘Barınma, ısınma, gıda ve hijyen malzemelerinin yanında su desteği de çok önemli.’ dedi.

‘İHTİYAÇ ÇOK FAZLA’

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tunç Soyer, Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu. İzmirli vatandaşlara yardım konusunda çağrıda bulunan Soyer, ”İhtiyaç çok fazla. Barınma, ısınma, gıda ve hijyen malzemelerinin yanında su desteği de çok önemli. Fuar İzmir veya Kültürpark’a ihtiyaç malzemesi getirecek vatandaşlarımız, bölgeye gönderilmek üzere şişe su ya da bardak su kolileri de getirebilirler.” ifadelerini kullandı.

DEPREM BÖLGESİNE İZMİR’DEN YARDIM

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ”Bu sabaha kadar, toplam 11 tır, 2 uçak, 1 gemi insani yardımı malzemesini Adana, Diyarbakır ve Kahramanmaraş’a sevk ettik. 45 bin battaniye ve yorgan, 3 bin ısıtıcı ve soba, 3 bin uyku tulumu, 65 bin giysi, tonlarca insani yardım malzemesi bölgeye ulaştı veya ulaşmak üzere.” dedi.