Ege Haberleriİzmir Haberleri

Tunç Soyer’den ‘Halk Konut’ açıklaması: İzmirlilere duyurdu!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile ‘Halk Konut’ duyurusunda bulundu. Başkan Soyer açıklamasında, “Halk Konut’u büyütüyoruz.” İfadelerini kullandı.

İzmir’de depremzedeler için Halk Konut açıklaması yapıldı. Sosyal medya üzerinden açıklamada bulunan Soyer, “Halk Konut’u büyütüyoruz. Depremzedeler için uyguladığımız kooperatif modeliyle 3. etapta Kılıç Apartmanı sakinleri ile de anlaşma sağladık. Türkiye’de ilk kez uygulanan projemiz ile öncü şehir olmaya devam ediyoruz.” İfadelerini kullandı.


Halk Konut Projesi nedir?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBETON A.Ş., EgeŞehir A.Ş. ve Bayraklı Belediyesi iştiraki BAYBEL A.Ş.’nin güç birliği oluşturarak hayata geçirdiği Halk Konut projesi, İzmir’deki hasar gören, yıkılan, yıkılacak olan ya da riskli yapı kabul edilen binaların mevcut yapı yönetmeliklerine uygun olarak yeniden yapılması ve yurttaşların konut sahibi olmasını hedefliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesi, depremzedelerin kendi konutlarını yapabilmesi için vatandaşlara belediye güvencesi ve teknik yardım sunuyor. Halk Konut projesiyle, Dilber Apartmanı ve Çiçek Hanım Apartmanı’yla başlayan süreç Kılıç Apartmanı ile devam ediyor. Model ile pek çok orta hasarlı bina için İzmirlilere destek olunması amaçlanıyor. Halk Konut projesinde görev alan belediye şirketleri, yüzde 1 gibi sembolik bir kar oranı ile kooperatife müteahhitlik hizmetini karşılıksız veriyor.

Halk Konut projesinde Dilber Apartmanı ve Çiçek Hanım Apartmanı’nın ardından Kılıç Apartmanı sakinleri için de işbirliği protokolü imzalandı.