Tunç Soyer’den müjde İzmir Körfezi’nde karşıdan karşıya YÜZEREK GEÇİLECEK! Son 4 gün kaldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer milyonlarca İzmirliye verdiği sözü tuttu. İzmir Körfezi artık yüzülebilir.

Tunç Soyer’den müjde İzmir Körfezi’nde karşıdan karşıya YÜZEREK GEÇİLECEK! Son 4 gün kaldı- Başkan Soyer resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir açıklama ile 4 gün sonra Cumhuriyetin 100. Yılı kapsamında hayali olan büyük projeyi hayata geçirdiğini açıkladı. İşte o açıklamalar…

İZSU VE SOYER’DEN AÇIKLAMA

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) ve Başkan Soyer’in sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamaya göre 4 gün sonra yani 28 Ekim’de İzmir Körfezi yüzülebilir hale gelecek.

Soyer açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Su sporları ekibi SUP İzmir’den harika şeyler duyduk. Yaşayan Körfez’e yaptığımız 11 Milyar TL’lik yatırımın karşılığını almaya devam ediyoruz :) 28 Ekim’de 100. Yıl Açık Su Yüzme Cumhuriyet Kupası ile de yüzülebilir Körfez hedefimizi hayata geçireceğiz. O zamana kadar isterseniz SUP ile kürek çekerek Körfez’e daha yakından bakabilirsiniz.

 

KARŞIYAKA, İNCİRALTI VE NARLIDERE SULARI ARTIK TEMİZ

İZSU ise sporcuların keyifli anlarını paylaşarak detaylı olarak 28 Ekim için yapılan hazırlıkları açıkladı. “SUP İzmir” isimli su sporları ekibinin antrenörü Ali Bahçeci, 2012 yılından bu yana su sporlarıyla ilgilendiğini ve geçmiş yıllarda Körfez’in su sporları için çok elverişli olmadığını belirtti. Son bir yılda Körfez’de kayda değer bir iyileşme olduğunu dile getiren Bahçeci, “Özellikle Karşıyaka ve İnciraltı bölgesini yakından takip ediyorum. Belediyenin ölçümleri yanında arkadaşlarımızın yaptırdığı ölçümlerde de Narlıdere bölgesine kadar suyun temizlendiğini görüyoruz. Hatta Narlıdere’deki öğrencilerimiz antrenman sonrası yüzüyor” dedi.

İZSU Genel Müdürlüğü ise, İzmir Körfezi’ne can suyu olacak yatırımları için 11 milyar liralık bütçe ayırdı. Büyük Yağmur Suyu Ayrıştırma Projesi kapsamında dört yılda 260 kilometre yağmur suyu hattı imalatı yapıldı, Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi’nin kapasitesini artıracak 4. Faz inşaatı başladı. İZSU’nun periyodik dip tarama ve dere temizlik çalışmalarıyla Körfez’de koku sorununda sona yaklaşılırken, Körfez’in yüzmeye uygunluk durumu da “iyi” seviyesine kadar yükseldi.
Profesyonel yüzücülerin yanı sıra vatandaşlara yüzme için suların ne zaman açılacağı ise henüz netleşmedi.
Exit mobile version