Ege HaberleriGündemİzmir HaberleriYerel Haberler

Tunç Soyer’den tüm İzmirlilere DEĞİŞTİ açıklaması! Narlıdere, Çiğli, Karşıyaka ve Buca’da yaşayanlar dikkat

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından ilçeleri açıklayarak tüm İzmirlileri ilgilendiren duyuru yaptı.

Tunç Soyer’den tüm İzmirlilere DEĞİŞTİ açıklaması! Narlıdere, Çiğli, Karşıyaka ve Buca’da yaşayanlar dikkat- Soyer yaptığı bir paylaşım ile 5 milyondan fazla nüfusu bulunan İzmir’e önemli bir açıklama yaptı. Soyer 2019 yılında göreve geldiği günden bu yana 4 yıllık süren ulaşım ağı sürecini vatandaşlarına müjdeleyerek yeni değişikliği açıkladı.

SOSYAL MEDYADAN VİDEOLU PAYLAŞIM

Soyer resmi sosyal medya hesabı olan twitter (X) üzerinden yaptığı paylaşımda ulaşım araçlarını yenilediklerini belirterek yeni rotalar için de çalışmaların yola çıktığını belirtti. Soyer paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

4 yılda kentimizde yenilemediğimiz ulaşım aracı kalmadı. Gencecik araçlarımızla günden güne çoğaldık, doğaya uyum sağladık. En çok da gelecek olanları merak ettiğinizi biliyorum. Narlıdere ve Buca Metrosu ile Çiğli Tramvayı yolda.

Metropolleşen büyükşehir İzmir gün geçtikçe yeni bir ulaşım ağına ihtiyaç duyarken 2024 yılı yerel seçimlerinin de yaklaşması ile Başkan Soyer harekete geçmeye başladı. Soyer Narlıdere ve Buca metrosu ile birlikte Karşıyaka-Çiğli arasında başlayacak olan tramvay seferleri için Belediye olarak çalışmalarına başladıklarını söyledi. Bu açıklama ile milyonlara ev sahipliği yapan İzmir genelinde toplu ulaşım kullanacakların yeni ağlar sayesinde hızlı ulaşım sağlaması planlanıyor.

Özellikle sabah saatlerinde yaşanan yoğun trafik ve toplu taşıma kalabalığını azaltacak ve aktarmaları rahatlatacak olan bu uygulamanın 2024 Mart Ayı Yerel seçimleri öncesinde gerçekleşmesi planlanıyor.