İzmir Haberleri

Tunç Soyer’e Vahdettin’den sonra kilise çanı soruşturması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminde bir kilise çanını Yunanistan Konsolosluğu’na verdiği iddiasıyla ilgili başka bir soruşturma ile karşı karşıya.

Soyer, bu iddiaları reddederek Seferihisar’da belediye başkanlığı görevini yürütürken eski belediye binasını hiç kullanmadığını ve görevini yeni binada sürdürdüğünü belirtti.

Soyer; “Hiç görmediğim bir şey…”

Soyer, Sözcü TV yayınında konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bugün bir başka soruşturma geldi; ondan bahsetmek isterim. 14 yıl önce ben Seferihisar belediye başkanıyken bir iddia ortaya atılmış; hiç benim görmediğim, duymadığım bir şey. ‘Belediye binası önünde alarm çanı olarak kullanılan tarihi Rum kilisesine ait çanın başkanlık makamının önünde sergilendiği, tarihi eser niteliğinde olduğu iddia edilen bu çanın ilgili makamlara bildirmeden tarafımdan Yunan Konsolosluğu’na verildiği’ iddiasıyla başka bir soruşturma açıldı” dedi.

Bu gelişme, daha önce İçişleri Bakanlığı tarafından Soyer’e yöneltilen Osmanlı Devleti ve Vahdettin’e ilişkin eleştiri konulu soruşturmanın ardından geldi.