Tunç Soyer’le Bilal Saygılı’nın Bornova Anadolu Lisesi inşaatı polemiği

Bir süredir tartışmalara konu olan Bornova Anadolu Lisesi inşaatıyla ilgili Tunç Soyer’den açıklama geldi. Soyer’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma Bilal Saygılı’dan karşılık geldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer paylaşımında Anadolu Lisesi inşaatında imar konusunda sıkıntılar olduğunu söylemesi üzerine Bilal Saygılı bunun doğru olmadığını savundu.

Tunç Soyer “İnşaat mühürlenecek”

“Bornova Anadolu Lisesi kampüsünde yapılan inşaatla ilgili yasal inceleme sürecimizi tamamladık. Yapılan inşaatın imar mevzuatı açısından eksik ve hataları olduğunu yerinde tespit ettik.İnşaatın ivedilikle mühürlenmesi için gerekli tüm işlemleri başlattık ve Bornova Belediyesi’ne mühürleme işlemini yerine getirmesi için resmi yazı yazımızı ilettik.

Bu paylaşım üzerine Bilal Saygılı’da Tunç Soyer’e ithafen bir yazı yayımladı.

“Tunç Soyer; ‘kısasa kısas yapayım da dikkat çekeyim’ demiş ama zor! Örnekköy’de kendi elleriyle ortaya çıkardıkları dönüşüm faciaları ile Bornova Anadolu Lisesi arazisinde yapılacak anaokulu projesi aynı kefede olamaz! Neden mi? Anlatalım… Eksik ve hata tespit ettik diyor, ortada inşaat yok! İmalatın olmadığı yerde projeye aykırılığı nasıl tespit etmiş? Neyi mühürleyecek?! Ruhsatı veren kendi belediyeleri üstelik! Buna uygun bir inşaat yapıldığı takdirde ne olacağını göremeyecek kadar körleşmişler! Biz söyleyelim; mühürleri ‘keyfi’ olur, ciddi yasal sonuçları olur! CHP’li Soyer; akıl tutulması yaşıyor olmalı; müneccimliğe de başladığına göre! Yeniden aday gösterilme sancısı, prim yapayım telaşıyla ortaya bir top yuvarlamış, pasa dönüşecek, gol olacak sanıyor! Yazık…”

 

 

Exit mobile version