İzmir HaberleriManşetPolitika

Tunus’un ‘çarşaf liste’ çağrısına Başak’tan yanıt

Haber/ Didar DEMİRCİ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkan Adayı Aytekin Tunus, mevcut il başkanının bazı ilçe başkanları aracılığıyla blok liste ile seçim yapılması için baskılar yaptığını öne sürerek 16 Eylül’de yapılacak CHP İzmir İl Kongresinde seçimin çarşaf liste ile yapılması için çağrı yapmıştı. Tunus’un çağrısına ilk cevap rakibinden geldi.

CHP İzmir İl Başkan Adayı Mehmet Şakir Başak da partinin değerlerine ve demokrasiye işaret ederek, “İl Başkan Adayı Sayın Aytekin Tunus’un 16 Eylül’de yapılacak il başkanlığı seçimi ile ilgili çarşaf Liste uygulaması konusundaki hassasiyetini takdir ediyor ve bu konudaki çağrısını kabul ediyorum. Burası demokrasinin beşiği CHP’dir. CHP’ye de yakışan çarşaf listedir” mesajını verdi.

KİŞİSEL İKBAL VE MENFAATLERİ İÇİN VAZGEÇENLER…

Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet Halk Partisi için “Halkımız için bir demokrasi okulu” sözlerini hatırlatarak çarşaf liste talebine ilişkin konuşmalarını sürdüren Başak, “Bu ülkü ile CHP, Türkiye siyasetini 100 yıldır şekillendirmeye ve bir demokrasi okul olmaya devam ediyor. Partimizin seçimlerinde demokrasiyi yaşattığı uygulamalardan biri de çarşaf liste uygulamasıdır. Bu demokratik uygulamadan sırf kişisel ikbal ve menfaatleri için vazgeçmeye çalışanları parti örgütü tarihin tozlu sayfalarına gömmüştür. Bu tür düşünceleri geçmişte gördüğümüz gibi bugün de görmek demokrasiye inananları, CHP’ye ve onun ilkelerine kendini adamış biz örgüt emekçilerini üzmektedir. Daha üzücü olan ise demokrasi karşıtı olarak nitelediğimiz blok liste uygulanması konusunda parti delegelerine baskı yapılmasıdır. Blok liste istemek gerici, seçme ve seçilme hakkını gasp eden bir harekettir” sözlerini kaydetti.

SAMİMİYETSİZLİKTİR

Başak, “İktidar partisini anti demokratik uygulamalarından ötürü eleştirirken aynı uygulamaları 100 yıllık partimizin demokrasi geleneklerini hiçe sayarak uygulatmaya kalkmak samimiyetsizliktir. Sırf iktidar sahibi olmak için dayatılan blok liste uygulamasını kabul etmiyoruz. Unutulmamalıdır ki CHP Örgüt Emekçileri bu tür baskılara, demokrasi karşıtı uygulamalara boyun eğmez, eğmeyecektir” dedi.