Turistler gelmeye başladı! Ukraynalı turistler yeniden Türkiye’de! Muğla’ya geldiler

Turistik yerlerin açılmasıyla Türkiye tekrar turistleri ağırlamaya başladı. İlk kafile Ukraynalılardan oluşuyor. Kafilenin Muğla’ya inmesiyle birlikte bölgede tedbirler sıkı tutuluyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi sürecinde, vatandaşların hijyen ve mesafe kurallarına uygun konaklayabileceği otellere ilgi arttı.  Türkiye turizm sezonunun iyi geçmesi için turistik tesislerde çalışanları da aşıda öncelikli gruba aldı ve aşılamalar yapıldı. Sezonun açılmasıyal birlikte turistler de gelmeye başladı.
Turkish President Tayyip Erdogan meets with Ukraine’s President Volodymyr Zelenskiy in Istanbul, Turkey, April 10, 2021. Murat Cetinmuhurdar/Presidential Press Office/Handout via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVES.
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy çağrıda bulunmuştu
Türkiye’ye resmi ziyaretten bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ülkesine döndükten sonra  Rusya’nın Türkiye’ye uçuşları sınırlamasını da değerlendirip Ukrayna vatandaşlarına Türkiye’ye tatile gitmeleri çağrısı yapmıştı. Oçağrılar yanıt buldu ve ilk turist kafilesi olan Ukraynalı turistler ülkeye giriş yaptı.

Muğla’da yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında hazırlıklarını tamamlayarak hizmet vermeye başlayan turistik tesisler Ukraynalı turistleri ağırlıyor. Kovid-19 sürecinde misafirler için her türlü önlemin alındığı turizm merkezi Muğla’da, tesislerde tedbirlerden taviz verilmiyor.

Bölgede bulunan mavi bayraklı plajlara ve otellere gelen misafirlerin, havuza ve denize girdikleri ve güneşlendikleri alanda sosyal mesafe kuralı dahilinde hareket etmeleri sağlanıyor.

Muğla’ya gelen 350 kişiden oluşan Ukraynalı ilk kafile, iki haftayı Marmaris ve Fethiye’deki otellerde geçirecek.

160 bin civarında Ukraynalı yolcu Dalaman’a gelecek

YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Cengiz Tuğrul Ayaz ise her sene kente gelen turistlerin büyük çoğunluğunun İngiltere, Rusya ve Ukrayna’dan olduğunu söyledi. Muğla’daki otellerin büyük bir bölümü ile havalimanları, Güvenli Turizm Sertifikası aldı ve bu sezon da misafirleri beklemeye başladı.

Turistlerden Afrodisias Antik Kenti’ne ziyaret

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 20 yıl sonra tur şirketleriyle anlaşma sağlayarak  UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi’nde yer alan Afrodisias Antik Kenti’ne Ukraynalı turistlerin gelmesini sağladı. Türkiye’ye gelen Ukraynalı 200 kişiden ilk 10’u anlaşma sağlanan turlarla Afrodisias Antik Kenti’ne geldi.  Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, Karacasu Belediye Başkanı MHP’li Zeki İnal ile heyeti karşıladı. Rehber Mehmet Ördem, bu turistlere, Antik Kenti gezdirip, tarihi ve kültürel önemi hakkında bilgiler verdi.

Ukraynalı kafile Antik Kenti gezdiği sırada başka bir tur firmasıyla 60 kişilik bir ABD’li turist grubu da geldi. ABD’li turistler de özellikle müzedeki heykelleri inceleyerek bol bol fotoğraf çektirdi.

Exit mobile version