Gündem

Turizm Bakanı Ersoy Yanan Ormanların İmara Açılması İle İlgili Konuştu ” İddialar Saçma”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte New York’ta bulunan Türk evi binasının açılışına katılmak için ABD ziyaretinde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy o iddialara cevap verdi. Geçtiğimiz aylarda yaşanan ve yüreklerimizi dağlayan orman yangınlarından sonra o alanların imara açılacağı iddialarının saçma ve yalan olduğunu söyledi.

Ersoy Amerika’nın sesi Türkçe’nin sorularını yanıtlayarak o iddialara cevap verdi. Bakan  Ersoy, ” Anayasayla korunan alanlar için böyle bir iddiada bulunulması çok saçma. Bu uzaktan yakından olası bir şey bile değil. Bu alanlar anayasa maddesiyle korunuyor. Bir tane bile örnek gösterilmedi şu ana kadar” ifadelerini kullandı.

“Bu İddiaları Kanıtlayacak Tek Gerçek Örnek Yok”

İddiaların yalan ve saçma olduğunun altını çizen Ersoy, ” Bu konuda bir tane örnek gösterin. Geçmişte verilmiş bir tane örnek gösterin. Bir tane bile yok. Bir tane örnek gösteriliyor o da doğru örnek değil. O zaman Demirel Cumhurbaşkanı CHP dışarıdan veriyor bir azınlık hükümeti var. 1997 yılında yatırım izni veriliyor o izinden 10 yıl sonra orman yangınları çıkıyor. O da doğru örnek değil bu arada yana yerde orası değil. Oranın yan tarafı yanıyor yan tarafa da yatırım yapılmıyor zaten” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ” Bir tane bile gerçek örnek yok, bu klasik muhalifin yaptığı bir sistem” ifadelerini kullandı.