Turizm cenneti Antalya kış mevsiminde de dolu dolu!

Turizmin cenneti olan Antalya yazın kumu, güneşi ve denizi ile dolup taşarken kış ayında da vazgeçilmez bir şehir oluyor. 23-30 Aralık 2023 tarihleri arasında binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Antalya gündemden düşmüyor.

Birçok il gibi ülkemizin tarihi eserleri, denizi, kumu ve doğallığı ile tatil cenneti olarak bilinen Antalya kış ayında da doluluğu ile dikkat çekiyor. Son bir haftada aldığı ziyaretçinin haddi hesabı kesilmeyen Antalya’da ziyaretçi oranları açıklandı. Özellikle 23-30 Aralık 2023 tarihleri arasındaki veriler dikkat çekiyor. İşte tüm detaylar…

Antalya için turizm kış sezonunda da canlı!

Antalya’nın son ziyaretçi sayıları; Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre 30 Aralık günü yapılan günlük giriş 20 bin 20, 29 Aralık günü yapılan giriş ise 17 bin 322 oldu. Bu iki gündeki girişler hem 2022’nin hem 2019’un günlük girişlerinin üstüne çıkarak tarihin en iyi yıl sonu günlük girişi olarak kayıtlara geçti. 2023 yılı aralık ayında havayolu ile gelişler ise 2022 aralık ayının yüzde 7, 2019 aralık ayının yüzde 32 üstünde gerçekleşerek, 302 bin 505 oldu. Bu sayı, Antalya ve Gazipaşa havalimanları dış hatlar terminallerinden elde edilen en yüksek aralık ayı verisi olarak tarihe geçti.

Binlerce kişi görevli!

Antalya için açıklanan bir diğer veri ise yaz sezonunda Antalya’nın doluluğu ile hizmet veren personeller oldu. Doluluk oranlarının %90’ları aştığı Antalya’da binlerce personel de iş imkanı buluyor. Açıklanan veriler ise; Hava ve deniz suyu sıcaklığı 21 derece ölçüldü. Kış döneminde hizmet veren tesislerdeki 230 bin yatak kapasitesinin yüzde 90’ının dolduğu kentte sahiller doldu. Kente havadan ve karadan gelişler dün gün boyu sürerken, yılbaşı için Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri de sahadaydı. Yılbaşı tedbirleri kapsamında kentin 52 noktasında trafik, 305 noktada asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Yılbaşı süresince 1000’e yakın ekip, 5 bine yakın da personelin görev yapacağı bildirildi.

Exit mobile version