Türk Hava Yollarından Flaş Karar! O Zorunluluk Kaldırıldı!

Türk Hava Yolları, pandemi döneminin başlamasıyla bir dizi koronavirüs önlemi aldı. Yurtiçi ve yurt dışı uçuşlarında maske, mesafe, PCR testi ya da aşı kartı, HES kodu, ateş ölçme sterilizasyon gibi birçok zorunluluk getiren Türk Hava Yolları, bugün itibariyle yeni bir kararını açıkladı. İşte Türk Hava Yolları’nın açıkladığı yeni kararının detayları…

Uçuşlarda PCR Zorunluluğu Kaldırıldı!

Türk Hava Yolları, resmi olarak yaptığı açıklamaya göre PCR zorunluluğu kaldırıldı. Yurtiçi uçuşları için Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi tarafından yapılan açıklamaya göre PCR testi zorunluluğu yapılmayacak. Bunun yerine sadece HES kodu sorgulaması yeterli olacak. Bilindiği üzere daha önce iç hat uçuşlarında check-in işlemleri sırasında aşı olanlar için HES kodu ya da koronavirüs geçirmiş veya 48 saat önce yapılmış negatif sonuca sahip PCR testi isteniyordu. yeni karara göre PCR testi istenmeyecek.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamaya göre iç hatlarda sadece HES kodunun yeterli olacağını bildirerek şu açıklamayı yaptı; “Yetkili makamlarımızın aldığı karar doğrultusunda tüm yolcularımızdan İÇ HAT uçuşlarında PCR TEST zorunluluğu kaldırılmıştır. HES Kodunu ibraz yeterli olacaktır.”

Exit mobile version